Zsebtolvajok

2013. november 14. 09:22

Most, hogy drága kormányzatunk (olcsónak azért semmiképp se nevezném) elfogadta a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt lehetővé tevő jogszabályt, megkezdhetjük az időutazást az internet előtti korba.

2013. november 14. 09:22
Várkonyi Iván
NOL

Azzal, hogy a magyar állam a vagyont szinte egyáltalán nem, a jövedelmet pedig (immáron) alig terheli adóval, és a kiadások fedezéséhez szükséges összeg jelentős részét egyetlen csatornán, a fogyasztáson át kívánja elvonni, azt éri el, hogy a megtermelt jövedelmet máshol kívánjuk elkölteni (lásd: ukrán cigi, román benzin és szlovák rendszámos autók), vagy megpróbáljuk eltitkolni – akár van elektronikus pénztárgép, akár nincs. Erre az adózási rendszerre rátenni egy készpénzhasználatot erőltető újabb elvonást nemcsak hiba, hanem öngyilkosság is. Ahogyan csökken a bankhasználat, úgy olvadnak majd a tranzakciós illetékből származó bevételek – és a készpénz és a feketegazdaság terjedésével az áfából se jön majd annyi.

Ez az intézkedés – ha nem tekintjük előnynek, hogy a Matolcsy György aláírásával ellátott bankóból így sokkal több kell majd, és ezzel is sikerül kiszorítani Simor Andrást – egyetlen rétegnek kedvez: a zsebtolvajoknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messire
2013. november 14. 11:45
Őrjöng a maffiabalolal - jó úton vagyunk.
Trillian
2013. november 14. 11:44
Milyen "időutazást az internet előtti korba"? Ugyanúgy ATM adja a lecsót, csak havi kétszer díjmentesen.
drkovax
2013. november 14. 11:40
Eleve a készpénz felvételért pénzt kérni necces, lévén az jórészt nem más, mint az általam a bankba betett bankjegy (a bank felém fennálló tartozása) visszaszolgáltatása. próbálnék én, mint adós, költséget terhelni a bankra azért mert befizetem a hitelem törlesztését ! Pedig nekem is vannak vele költségeim ...
august
2013. november 14. 11:25
Kedves Iván, nincsen valami zavar a gépezetben? Szerintem a zsebtolvajlás ott kezdődött amikor a munkabéreket bankszámlára kellett kötelezően utalni. Amihez aztán a kezelési költség megfizetése után jutott a kedves dolgozó.. Éljenek a bankok jelszóval... Ma amikor minimum ezt biztosítják, elkezdenek önök zsebtolvajokról beszélni? Kicsit vicces..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!