NAV-ügy: tényleg senkit nem érdekel, mire ment el az államadósság?

2013. november 29. 13:55

Az én kérdésem már „csak” annyi: tényleg nem érdekli a fideszes és szocialista képviselőket az ügy?

2013. november 29. 13:55
Timár Gábor
A KARD

A botrányban felvetett infók szerint tehát a be nem szedett, illetve bizonyos mértékig ki nem vetett ÁFA összege épp csak valamivel marad alatta az államadósság devizában nyilvántartott részének, és a teljes adósság nagyjából harmadára rúg. Márpedig ebből a szempontból mindegy, hogy az IMF-nek vagy mondjuk a Templetonnak tartozunk: hiteleinknek nagyságrendileg egyharmadát nem kéne nyögnünk, ha (1) ez a sztori igaz és (2) ha a magyar állam képes lett volna, illetve be akarta volna hajtani ezt az összeget. (…)

De igaz-e? Ez most a fő kérdés. És pont ennek a felderítésében hibádzik a politikai szándék. A kormánypárt honlapján a poszt írásakor Horváth András nevét nem is dobja ki a gugli az utóbbi hónapból! A Fidesz képviselői nemhogy nem írták alá a vizsgálóbizottsági kezdeményezést, de bojkottálták - és ezzel az adott ülésen »nemhivatalossá« tették az ügyet napirendjére vevő számvevőszéki albizottság munkáját. A párt nyilvánvalóan a teljes elhallgatás és ezen keresztül az eljelentéktelenítés taktikáját választja. A NAV minapi bágyadt válasza»H. A. nem is volt adóellenőr, de azért nálunk dolgozott, de nem azt csinálta, mint amit kellett volna« is elég szánalmas, de annyiban mégis áttörés, hogy ez bekerült a médiába, még ha az, amire ez válasz volt, nem is igazán. A szocik kettős játékáról már írtunk korábban, azt most hagyjuk, az igazán vérlázító újabb részleteket zero kolléga megírta a Vastagbőr blogon.

Az én kérdésem már 
»csak« annyi: tényleg nem érdekli a fideszes és szocialista képviselőket az ügy? Tényleg nem akarják megtudni, hogy igaz-e ez az egész? Tényleg nem zavarja őket, hogy ezzel nemcsak azt a látszatot keltik, hogy igaz, de azt is, hogy ők meg fedezik a feltételezett csalást?” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2013. november 29. 17:38
17:36-kor 6 db felhasználó úgy gondolta, lopjanak csak tovább a fiúk nyugodtan, megérdemlik.
lynx
2013. november 29. 17:34
Nincs "ügy", ami érdekelné Őket. Adó "optimizálók", eltitkolók, csalók vannak, akiket a NAV vizsgálhat. Az adótitok miatt ezek nem publikusak. Ha a NAV-on belül van visszaélés, az a bűnüldözők, rendőrök, ügyészek dolga. Feljelentést kell tenni és zárt vizsgálat szükséges. Ez van. Különben ellehetetlenül a NAV is, és az alaptalanul megvádolt adózó is. Megjegyzem, a mai számviteli- és adótörvények közepette a vállalkozások hibátlan bevallásainak az elkészítése sem egyszerű feladat.
mustármag
2013. november 29. 17:29
Melyik ügy?
puszika
2013. november 29. 17:16
Tímár Gábor ön egy zokni! Még semmi sem bizonyított,de már úgy beszél mintha az lenne.Ha adócsalás akkor, bűnügy a jelenlegi törvények szerint.Ha bűnügy ki kell vizsgálni az arra hívatott szerveknek.Kérem válaszoljon:hány parlamenti vizsgálóbizottság végezte el a feladatát?Szerintem egy sem,de lehet hogy ön jobban tudja! Felhívnám a figyelmét bizonyos világbotrányba fulladó amerikai lehallgatásokra.Ön nem lát esetleg összefüggéseket?Én igen! Bizonyos amerikai köröknek az áll érdekében, hogy Mo-on ismét a liberálisok kerüljenek hatalomra.Ennek érdekében semmitől nem riadnak vissza.Ez a NAV ügy,egy jobban előkészített,mint a bajai meg a kislétai videó,de nincs kétségem , ez is kudarcba fog fulladni.Ennek jelei,a nagy erőlködés ellenére már látszanak. Tisztelt uram,megismétlem,ön egy zokni!Mert nem vesz észre fontos összefüggéseket.Ön liberális??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!