Patyomkin-kormány

2013. november 10. 12:17

Nem a hazai médiapiac egyenlőtlenségeiről szeretnék most elsősorban elmélkedni, hanem a Fidesz és az Orbán-kormány kommunikációs stílusáról.

2013. november 10. 12:17
Molnár Flóra
Molnár Flóra blogja

„Az alábbiakban összegyűjtöttem a leginkább jellemző dolgokat:

1.) Alternatív nyelvet teremtettek. Méghozzá egy olyan nyelvet, ahol a kettős beszédet egy alapvető retorikai eszközként használják a logikai önellentmondások, paradoxonok és a szavazóik kognitív disszonanciájának feloldásához. Továbbá új fogalmakat, neveket, kifejezéseket és jelzőket kreáltak (Pl.: maffiabaloldal, Libajnai, rezsicsökkentés), melyeket a médián keresztül sajnos inkább több, mint kevesebb sikerrel próbálják beleégetni az emberek agyába. Kvázi agymosás.

2.) Alternatív valóságot teremtettek. Egy jól strukturált, gondosan kidolgozott téveszmerendszerről van szó. A téveszmék között sajátos, belső logika érvényesül, így ennek igazságtartalmában, valóságosságában a Fidesz-szimpatizánsok megingathatatlanul hisznek. Orbán Viktor tulajdonképpen egy ügyesen felépített téveszmerendszert, egy mesterséges világképet kínál a választópolgárok számára. Ez a világkép röviden, három betűben összefoglalva annyit tesz, hogy: NER. Azaz Nemzeti Együttműködés Rendszere. És hogy mi tartozik ebbe bele? Barackfa, narancsliget, Makovecz, Békemenet, határon túli szavazatok, neo-dzsentrizmus, pálinkamámor és minden egyéb, nemzetinek hazudott kispolgári giccs. (...)

6.) Zoomolás. Bolhából elefántot - elefántból bolhát. A szocialisták csapatát erősítő Ron Werbert például rövid idő alatt sikerült démonizálniuk, holott a Fidesz háza táján nem egy, hanem kettő »ronwerber« is sertepertél egyszerre. A két úriember: Arthur Finkelstein és George E. Birnbaum. Gondolom sokak számára egyáltalán nem csengenek ismerősen ezek a nevek. Mostantól tessék megjegyezni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poor
2013. november 19. 13:53
zsírgyík 2013. november 10. 23:11 Na Te is gyík vagy ecsém! A fityiszed fejlesztette tökélyre a hazudozást. Különben miért LOPTOK!!!!
1120
2013. november 11. 08:15
"Továbbá új fogalmakat, neveket, kifejezéseket és jelzőket kreáltak (Pl.: maffiabaloldal, Libajnai, rezsicsökkentés), melyeket a médián keresztül sajnos inkább több, mint kevesebb sikerrel próbálják beleégetni az emberek agyába. Kvázi agymosás." Ez nem agymosás, husika...ez a valóság! 1. A maffia és az ún. "baloldal" kapcsolata több, mint nyilvánvaló. (Portik és Laborcz szívélyes beszélgetése...) 2. A tények makacs dolgok. A Bajnai által (is) vezetett Wallis adta fel az "utolsó kenetet" a Hajdú-Bét-nek úgy, hogy az üzleti kapcsolat egyenlege eképpen összegezhető: - az egyik oldalon tovább "tollasodó" milliárdosok, - a másik oldalon félszáz földönfutóvá tett ember plusz 9 öngyilkos... 3. A rezsicsökkentést pedig végképp nem kell az "agyakba mosni" - elég, ha az ember megnézi a közüzemi számláit. Ezek után ugye nem baj, ha a többi ostobaságodra már nem voltam kíváncsi, csöcsike? :)
zsírgyík
2013. november 10. 23:11
Most azt hiszed feltaláltad a spanyolviaszt? Alapvető politikai eszközöket ismertél fel te szerencsétlen, amelyeket mindig és mindenhol alkalmaznak! Új fogalmak, mint pl. a mindenféle mutyik, meg orbánrezsim...ismerős? Meg a bolhából elefánt sem egy tipikus Fideszre jellemző tulajdonság, tudod a politikai ellenfelek amint találnak vmi kompromittálót a másikról, akkor azt felfújják, valamint próbálják minél tovább a felszínen tartani. Szóval kurva okosnak képzeled magad, de csak egy idióta, elfogult picsa vagy!
Vakkhangya
2013. november 10. 20:30
A fidesz csak saját magát győzheti le. Ha az ellenzéknek esze van egy egészen minimális mandátummal "engedi" győzni a fideszt. Gúzsba kötik, miközben az összes szar amit tákolt magának ebben a ciklusban a fejére hullik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!