El lettek határolódva

2013. november 23. 10:28

Nem tudni, hogy a Századvégnél tudják-e, de a történtek után senki se fogja komoly intézetnek tartani őket.

2013. november 23. 10:28
Megyesi Gusztáv
NOL

„A Századvég munkatársa, Virovácz Péter olyat tett, ami egy abszolút független kutatóintézet tudományos munkatársától több mint meglepő: mélyreható kutatás és elemzés után debreceni szerzőtársával azt írta le, amit gondol. Hogy az egykulcsos adó bevezetésével a gazdagok jártak jól, hogy az adatok szerint az adóreform 1,7 millió embernek több pénzt hozott, míg két és fél millióan rosszul jártak, s hasonlók; nálunk fejlettebb együttműködési rendszerekben már ez önmagában a felségsértés minősített esete, és akasztás jár érte.

Ennek ellenére Virovácz Pétert még csak a szőnyeg szélére se állították, megúszta azzal, hogy az intézet elhatárolódott tőle. Ez jó. Az elhatárolódásnak nincsenek ugyan azonnal észrevehető következményei, ám egy idő után azért meglátszik az emberen, hogy el vannak határolódva tőle, például másképp néz rá a békemenet.

Igaz, más oldalról nézve kifejezetten előny efféle elhatárolódás után, ha az ember munkájához nem adja nevét a munkaadója, nem kellemes ugyanis, ha a világ megtudja, hogy milyen munkahelyünk van. Nem tudni, hogy a Századvégnél tudják-e, de a történtek után senki se fogja komoly intézetnek tartani őket, s nem is csak azért, mert nem mernek a kormányétól eltérő álláspontot magukénak vallani, hanem, mert az elhatárolódással kinyilvánították az összes munkatársnak, hogy ha úgy adódik, nem állnak melléjük, nem védik meg őket, sőt elhatárolódnak tőlük, ergo ilyen helyre nem szabad menni dolgozni, mert ez nem kutatóintézet, hanem pártiroda.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. november 23. 18:26
A cím: tud ön magyarul? ELKÉPESZTŐŐŐŐ!
tatka46
2013. november 23. 14:41
Baszott nagy pofára esés, égés a kormány által milliárdokkal pénzelt Századvégnek. Lehet itt pofázni, mosdatni a Fideszes Századvéget, beégtek. Elfelejtették mondani az újságírónak, hogy csak hazudni szabad.
tango47
2013. november 23. 13:44
A kormány a leszakadó középosztálynak kívánt kedvezni adárendszerével. Mi evvel a baj? Ja, ha valaki minimálbére van bejelentve és a többit zsebbe kapja, az kapja be!
kjkj945
2013. november 23. 13:38
""El lettek határolódva"" nol M(a) Guszt(ustalan) áv(o) Szép magyar nyelv!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!