Az országból távozók hiánya

2013. november 29. 09:30

Hosszú távon ez az egyértelműen nemzet- és társadalomromboló orbáni politika nagyon kegyetlenül megbosszulja majd magát.

2013. november 29. 09:30
Jakab Attila
Galamus

 „Orbán Viktor »nemzeti-keresztény« rezsimje nem csupán leírta az ország lakosságának kétharmadát, hanem tervbe vette teljes kifosztását, egzisztenciális ellehetetlenítését, erkölcsi és mentális megtörését, hogy létrehozzon egy stabil egzisztenciával rendelkező, a hatalommal szemben lojális, azt mindig és mindenben fenntartások és erkölcsi gátlások nélkül kiszolgáló »keresztény« középosztályt (mint a Horthy-korszakban)  hogy a Balog Zoltán-i kategorizálást használjam. Ebben a törekvésében mindent megtesz azért, hogy akik esetleg veszélyt jelenthetnek a tervre, ne csupán elmenjenek az országból, de el is forduljanak tőle. Ez nem csupán az élhetetlenség érzetének a felkeltését jelenti, hanem azt a céltudatos kormányzati törekvést is, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön élő/dolgozó magyar állampolgárok lehetőleg ne éljenek szavazati jogukkal a 2014-es országgyűlési választáson. Távlatosan pedig az a cél látszik körvonalazódni, hogy az országból távozó magyarok helyét határontúli »új állampolgárokkal« töltsék fel. Akarva-akaratlanul az Orbán-rezsim a szomszédos nemzetállamok etnikai homogenizációjának a malmára hajtja a vizet. Feltételezem, hogy sem Bukarestben, sem Pozsonyban, sem Belgrádban, még legmerészebb álmaikban sem gondoltak arra, hogy egykor majd a budapesti magyar kormány segít nekik a 19. században megálmodott egységes nemzetállam megvalósításában. Amivel azonban az Orbán-rezsim nem számol, hogy az a határon túli magyar, aki nem akar a rendszer (új urainak) jobbágya lenni, már nem jön Magyarországra, még ha meg is szerzi az útlevelet. Aki ugyanis jár-kel a világban (nem turista és nem hivatalos látogató), az látja, hallja, érzékeli, tapasztalja: ma magyarként nincs nagyon mire büszkének lenni.


Hosszú távon ez az egyértelműen nemzet- és társadalomromboló orbáni politika nagyon kegyetlenül megbosszulja majd magát. Mert pontosan az a dinamikus, innovatív, a világban való mozgásba könnyen beletanuló, magát idegen környezetben is könnyebben feltaláló, világszemléletében nyitottabb (20 és 50 közötti) társadalmi réteg megy el, amely nélkül minden társadalom törvényszerűen visszafejlődik, lecsúszik, marginalizálódik. Dőreség azt hinni, hogy mindez nem hat majd ki a gazdaságra. Az amúgy is kedvezőtlen demográfiai egyensúly óhatatlanul felborul. Egy olyan kivándorlási folyamat indul be, amely önmagát generálja (az elmentek vonzzák a még itthon levőket); és lassan-lassan minden leépül. Az oktatás erőszakos leépítése hatalmi módszerekkel, „nemzeti-keresztény” agymosodává való átalakítása ezt a folyamatot óhatatlanul felgyorsítja. Azért kell olyan sokat beszélni hitről és erkölcsről, mert csak a vak nem látja, hogy ez az, ami a legjobban hiányzik, éppen a »nemzeti-keresztény« uralkodó rétegben.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. november 29. 16:07
==Hosszú távon ez az egyértelműen nemzet- és társadalomromboló orbáni politika nagyon kegyetlenül megbosszulja majd magát.== Orbán éppen ezt a feladatot - is - kapta a gazdáitól. A cigány kormány jobban teljesít! Vajon miért éppen balog az "erőforrások" minisztere?
atila68
2013. november 29. 11:31
Az európai államokat mindig a keresztény középosztály tartotta egyben. A többivel nem tudok egyetérteni, mert úgy abszurd ahogy.
c.i.garetta
2013. november 29. 11:14
Hogy ez a gyűlöletféreg mennyire hülye...
fakir
2013. november 29. 10:57
"Aki ugyanis jár-kel a világban (nem turista és nem hivatalos látogató), az látja, hallja, érzékeli, tapasztalja: ma magyarként nincs nagyon mire büszkének lenni." Hogy lehet ilyet irni??? En, mint kulfoldon elo magyar igenis sok mindenre buszke vagyok magyarsagomat illetoen. Nem kell itt almosito nemzeti patoszra gondolni. Kis dolgokra gondolok, mint a csabai kolbaszra, a turo rudira, a keleti nevhasznalatunkra (vezeteknev-utonev), Jozsef Attila szivbemarkolo verseire, a forro nyarakra a Balaton partjan, a langos izere, a gyulyasleves illatara etc.. Mint Mo-on elo magyar lehet elvesztetted a fonalat a magyarsagod megeleset illetoen, amit oszinten sajnalok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!