Magyarságfaktor az igazságszolgáltatásban

2013. október 22. 19:10

A magyar bíróság közvetve úgy határozott, hogy a magyar nemzethez tartozást megalapozza az egyének szimpátiája a Jobbikkal.

2013. október 22. 19:10
Muhi Erika
hvg.hu

Az első- és másodfokú ítéletben fontos szerepet kaptak az elkövetők magyarellenes szóbeli megnyilvánulásai, amit ők végig tagadtak, és csupán a sértettek, és a helyszínen lévő körzeti megbízott tanúvallomása alapozott meg. A később kiérkező rendőrök közül senki nem hallott ilyesmit. A kirótt büntetések alapján az ítélet történeti tényállást leíró fejezetében szereplő mindazon tények viszont nem játszottak szerepet, melyeket egyetlen tanú sem tagadott. Nevezetesen, hogy a település cigánytelepén az »itt vannak a gárdisták!« felkiáltással mozgósították az embereket, hogy elhangzott a »nem hagyjuk bántani a gyermekeinket!« mondat és számos más, a sértetteket gárdista mivoltukban szidalmazó kijelentés. Az sem volt fontos körülmény, hogy az autóban ülő »Jobbik szimpatizánsok« közül legalább az egyik személy az Új Magyar Gárda tagja volt. Itt adjuk hírül először, hogy a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) a különböző ügyészi szervezetekkel folytatott hosszas levelezése nyomán a Legfőbb Ügyészség nyomozást rendelt el az Új Magyar Gárda jogellenes tevékenysége miatt. Álláspontunk szerint ugyanis a szervezet a betiltott gárda utódszervezetének tekinthető, ezért tevékenysége ellentétes az egyesülési joggal.

A Jobbikhoz és truppjaikhoz tartozó, azzal szimpatizáló emberek magyarságtudata kirekesztő, a velük nem szimpatizálókat nem is tekintik magyarnak. Tekintettel arra, hogy szervezeteik, ha nem is jelentéktelen, de finoman szólva sem a társadalom egészének bizalmát élvezik, még formálisan is nehéz lenne a magyarsághoz tartozást a feléjük irányuló rokonszenvből levezetni. Az őket ért támadás sem a magyarság ellen irányult, csak azért, mert történetesen magyarok is. A sajóbábonyi ügyben hozott ítélettel viszont az igazságszolgáltatás az ő érvüket erősíti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
historiker
2013. október 23. 16:26
Te az értelem Muhija vagy.
Senye Péter
2013. október 23. 10:57
A Gárda nem lehet megoldás. De miért volt az, hogy egy csendőr járőr rendet tudott tartani olyan helyen, ahova most a néhány kiküldött rendőr rögtön erősítést kér?
Maddox
2013. október 23. 10:11
Muhi Erika egy kisebbségügyi megélhetési rettegő. Valójában cigányügyi, mert érdekes módon más kisebbségekkel nincs probléma, pedig van itt pár százezer kínai, szlovák, szász és szerb-horvát is, de ő csak cigányokkal foglalkozik. Na de a lényeg, hogy mivel eddig az összes cikke kizárólag gárdistákről szólt, gondolom ő az a személy, akit a Rettegésügyi Hivatalban ráállítottak a témára, és azóta kötelező jelleggel kiad hetente egy-egy mocskolódást.
kjkj945
2013. október 23. 08:48
muhi csata döntő vereség
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!