Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Székely önrendelkezés helyett

2013. október 29. 16:12

Amit nem sikerült Ceau-nak és a többi román nacionalistának elérnie, azt elég hamar meg tudnánk valósítani: óriási mértékű román bevándorlást Székelyföldre.

2013. október 29. 16:12
fofilozofus
Megmondom

„Tegyük fel, kivívták a székelyek az önrendelkezés jogát. Képzeljük el, hogy mi lesz ennek a következménye! Nem kell nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy kijelenthessük: ha ez bekövetkezne, a székely területek pár évtized alatt a legjobb gazdasági részei lennének Romániának. És ebből mi következne? Ugye emlékszünk még a több milliós román kivándorlási hullámra? Pedig ott nem országon belül kellett váltani, hanem ezer kilométerekre elutazni idegen nyelvi környezetbe. Mert az ugye sejtjük, hogy az ügyintézés (legalábbis egyik) nyelve továbbra is a román maradna, és tanulhatnának iskolában románul a gyerekeik stb. Egyszóval ide könnyebb lenne kivándorolni, még ha ismerjük is a hagyományos székely vendégszeretetet, már ami a románok felé megnyilvánul. Amit nem sikerült Ceau-nak és a többi román nacionalistának elérnie, azt elég hamar meg tudnánk valósítani: óriási mértékű román bevándorlást Székelyföldre.

Akkor nincs semmi megoldás? Dehogy nincs.

Nemrégiben járt ismerősöm Törökországban. Feltűnt neki, hogy mindenhol sokan vannak, és főleg a GYEREKEK vannak sokan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2013. október 29. 19:35
A Szerzőnek igaza van abban, hogy a jövőre nézvést a születendő gyererek száma erősen meghatározó; nemcsak a Székelyföldön, hanem Magyarországon, sőt: egész Európában is. Ami a gazdasági fellendülés miatti beözönlést illeti: ez a veszély (egyhamar) nem fenyeget...
bunko_jobbos
2013. október 29. 18:02
Érdemes elolvasni a többi is, részletesebben ki van fejtve.
Antigoné
2013. október 29. 17:07
Ahogy én a székely menetelésen láttam , szép számmal voltak fiatalok is. Ez bizakodással tölt el.
Senye Péter
2013. október 29. 16:36
"... mindenhol sokan vannak, és főleg a GYEREKEK vannak sokan." - csak ez lehet a megoldás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!