Az a lényeg, hogy 2014-ben eltűnjön a rezsim?

2013. szeptember 16. 16:00

Igazából a rezsicsökkentés nem is olyan jó, kivéve persze annak aki egy úszómedencét fűt az 1000 hektáros birtokán.

2013. szeptember 16. 16:00
Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce

Mari nénit egy kicsit rosszabbul érinti, hogy a szolgáltatok például a pékség, a hentes és a hűtőház rezsijén próbálják visszahozni azt amit Józsi a vállalkozó rezsije miatt elvesztenek. Így Mari néninek drágább lesz a kenyér a hús, és még sok minden más.

Az is kérdés, hogy a rezsicsökkentéssel a szolgáltatókat támadni mennyire jó megoldás. Mert hogy az urak és hölgyek befektettek pénzt aminek a megtérülését várják. Befektetek például abba, hogy ne legyen áramszünet, ne rohadjon le a vezeték, vagy, hogy a gáz tápértéke normális legyen. Ha elvesszük a profitjukat, akkor ez a befektetés nem fog megtérülni, így nem fognak újabb befektetést eszközölni, aminek lesznek következményei, és nem csak az energiaszolgáltatásra. A befektetések ugyanis munkahelyeket eredményeznek és a magyar kis és középvállakózások akkor lesznek erősek, ha tudnak kinek beszállítani ha vannak megrendelések amiket teljesíthetnek. Csontig rágott közhely, hogy Magyarországon a multikkal az a legnagyobb baj, hogy nem tudjuk kihasználni a jelenlétüket és nem tudjuk a saját vállalkozásaink előnyére fordítani. Persze bőven van baj a multinacionális cégekkel sok szempontból de ezeket speciel pont nem a rezsicsökkentés oldja meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. szeptember 17. 07:10
Szar lesz neked Huba 2014től. Talán már LMP sem lesz, oszt ki tudja, hogy meg lesz-e pislógó haverodnak a 10%?
Felebarát
2013. szeptember 17. 07:00
azt lehet tudni, hogy a rezsi a másik oldalon mennyit emelkedett és ez hogy jelentkezik az árakban?
nahát-nahát
2013. szeptember 17. 06:54
"Mert hogy az urak és hölgyek befektettek pénzt aminek a megtérülését várják. Befektetek például abba, hogy ne legyen áramszünet, ne rohadjon le a vezeték, vagy, hogy a gáz tápértéke normális legyen." Mindez a magyar szakemberek érdeme, és a magyarországi fogyasztók pénzéből valósul meg, semmiféle külső tőke nem érkezik! Ezért szükségtelen, hogy a szolgáltatók külföldi kézben legyenek, mert az a maximum két tucat menedzser (összesen) miatt, miért menjen ki 150-180 mrd forint az országból. Tehát se pénzt, se tudást nem tettek bele!
oskar
2013. szeptember 16. 21:17
Ez pontosan az a filozófia, hogy egyenlővé kell tenni mindent mint a szocializmusban. Tehát csökkentsük annak is a fizuját aki úszómedencét mert építeni. (nem sokan vannak) de ennek a Hubának is sok lehet a fizuja Mari néni nyugdíjához képest, ugye? Egyenlítsük ki!!!:-) Szerintem kell lenni valamilyen különbségnek mert akkor mi hoz mozgásba? Ha nincs feszültség, nyomás, koncentráció ....stb különbség akkor leáll minden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!