Abortuszellenes propagandafilmet ajánl a 13 évesek etikakönyve

2013. szeptember 10. 09:19

13 éves gyerekeket durva filmekkel ijesztgetni, hogy rémüljenek meg az abortusztól, pont olyan lelki problémákat okozhat, mint maga az abortusz.

2013. szeptember 10. 09:19
Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce

„13 éves gyerekeknek olyan mondatokat írni, mint hogy mi kinek a hibája ki felelőtlen, az elfogadhatatlan. A gyerekeknek etika címen, nem előre megfogalmazott igazságokat, és bűnbakokat kell tanítani, hanem kérdéseket. És főleg nem egy olyan sokrétű bonyolult példában mint az abortusz. 13 éves gyerekeket durva filmekkel ijesztgetni, hogy rémüljenek meg az abortusztól, pont olyan lelki problémákat okozhat, mint maga az abortusz. 13 éves gyerekek a szexualitással, oktatói környezetben például ne először az abortusz kapcsán találkozzanak. Bármennyire is próbálja a könyv bemutatni az ellenkezőjét a szex ugyanis jó dolog, és az abortusz helyett egy 13 éveseknek inkább a védekezésről kéne tanulnia.

Kicsit nevetséges, hogy miközben a szexről nem akarunk a gyereknek beszélni, mert még fiatalok hozzá (lásd szexuális felvilágosítás először 14 évesen), addig az abortuszról mint problémáról olyan társadalmi dilemmákat osztunk meg velük amikkel, néha még egy felnőtt is nehezen bánik el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. szeptember 11. 07:59
egyéni tanrend
1120
2013. szeptember 10. 22:38
Az abortusz gyilkosság. Pont. Van még kérdés?
kjkj945
2013. szeptember 10. 16:56
http://www.kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/legfiatalabb-anya-szules-120144 http://www.hir24.hu/miafhu/2013/02/06/gyereket-szult-egy-9-eves-kislany/ Inkább szüljenek?????
valattila1
2013. szeptember 10. 16:52
Csak pár kérdés az abortuszt ellenzőkhöz: ugye a legtöbb kommentelő abból indul ki, h a kamaszodó lányoknak tudniuk kell, mivel jár, ha védekezés nélkül szeretkeznek (bár sokszor túl szép ez a szó...). Ha nem tudják/elfelejtik, kilyukad az óvszer, stb, akkor vessenek magukra: nincs abortusz, tehát megszüli a gyereket. Azaz egy adott esetben 15-16 éves (gyerek)lánynak kellene megszülnie a gyerekét? Mi lesz utána vele? Mi lesz az iskolájával? Mi lesz a családjával? Az apa felelősségéről mikor/hogyan rendelkezik bárki is??? Van elég óvodai/bölcsödei hely? Van elég, normális embereket nevelő árvaház? Meg van oldva, hogy ha valaki örökbe akarja adni az így szült gyerekét, a lehető leggyorsabban és legkevésbé "fájdalmasan" megtehesse? Addig, amíg ezek (és más) kérdések nincsenek tisztázva, megoldva, addig csak szemforgatás az egész. És azt ne felejtsük el, hogy a "normális" többségnél ez nem fordul elő. Azaz aki most tapsol annak, h tilos az abortusz, az adott esetben legvérsebb szájjal szidja a gyerekcigánylányokat a szülésért. Az abortusz-ellens filmet, amit terveznek vetíteni, nem láttam (feltételezem a kommentelők nagy része sem), ezért arról nem tudok ítéletet mondani. Viszont azt tudom, h egyetemen kötelező volt egy szülésről szóló filmet végignéznünk, és az sok lány évfolyamtársamban akkora sokkot váltott ki, hogy gyerekvállalásra évekkel később is csak nehezen tudták rávenni magukat - emiatt a film miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!