Lomitörvény: a legnagyobb hulladék

2013. szeptember 27. 17:19

Az FKF ne árukapcsoljon, ne sajátítsa ki, ami a senkié, mert ezzel pont úgy viselkedik, mint az általa ellehetetleníteni szándékozott guberáló maffia.

2013. szeptember 27. 17:19
Neocohn
Kapitalizmus blog

„Lomtalanítás ugye az, amikor az ingatlanomból az utcára pakolok minden fölöslegessé vált ingót. »Az ingó tulajdonjoga az ingó dolog átvételével (jogérvényes birtokbavétellel) szerezhető meg« – írja a jogértelmező szócikk. De kérdem én, hol marad esetünkben a jogérvényes birtokbavétel? Mi az, hogy engem törvény erejével lemondani kényszerítenek az ingóságaimról való rendelkezésem jogáról? Mutassák meg azt a papírt, hogy én pontosan hol és mikor mondtam le a tulajdonomról az FKF Zrt. javára!

»Az ingó dolgokon fennálló tulajdonjog megszűnik akkor is, ha a tulajdonos a dolgon fennálló tulajdonjogjogával felhagy (derelinctio), például lomtalanítás esetén« –olvashatjuk még, és ez rendben is van, de az FKF ne árukapcsoljon, ne sajátítsa ki, ami a senkié, mert ezzel pont úgy viselkedik, mint az általa ellehetetleníteni szándékozott guberáló maffia. Az FKF nem tudhatja, hogy jótét lélekként nem az utcai szegényeknek kínálom-e fel előbb a lomjaimat, hogy azután csak azt vigyék el a közpénzemen, ami nekik már nem kell.

Az utcánkban ideiglenesen állomásozó lomimaffiát pedig jobban tűröm, mint a hajléktalanokat, a tulajdon nélkülieket és a tulajdont egyaránt gyűlölő, bürokratikus önkormányzati hulladékembereket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2013. szeptember 28. 08:41
Hát első pillantásra valóban meglepő rendelet. Mert miért ne gyüjthetnék be a mások által haszontalannak ítélt tárgyakat azok akik tudják használni valamire ? Ezzel szemben az a gyakorlat, hogy ezekre a napokra bandaharcok színhelyévé vélik emberek közvetlen lakókörnyezete, derékig kell járni a széthányt hulladékhalazban, az tarthatatlan. Mit mond tehát a hatóság ? A cumó az enyém. Pont. Ha vita, verekedés adódik, senkié nem lesz semmi, a rendfenntartók inrézkedhetnek és nem egy zavaros tisztázatlan joghelyzetben kellene igazságot tenniük. És láss csodát működik. Ma is elviszik ami kell nekik, de óvakodnak attól, hogy harcoljanak egymással és a halmok sem lettek a szükségesnél jobban szétdúlva. (Tegnap volt lomtalanítás mifelénk.) Egy rendelet rugalmas (nem fafejű)alkalmazása javíthat a viszonyokon.
tetigi
2013. szeptember 27. 22:06
"Az utcánkban ideiglenesen állomásozó lomimaffiát pedig jobban tűröm, mint a hajléktalanokat" Mi ez a rasszizmus, baszdki?
Öreg
2013. szeptember 27. 20:25
Mi a fenét hablatyol ez a rossznevü szerződéskötésről, jogi álláspontról és egyéb ,a többség által nem kívánt cselekedetekről? Én azt hiszem, hogy amikor az FKFV levélben foglaltaknak megfelelően -az általuk megjelölt napon- kirakom a háztartásban elhasználódott eszközöket /nem szemetet,nem kukába való hulladékot,stb/ ráutaló magatartást tanúsít a kirakot holmik eltüntetése céljából létrejött üzletre. Ha olyasmit akarok eltüntetni, ami még használható, van elég szervezet /szeretetszolgálat/ gyűjtőhely, stb, ami igénybe vehető. Ha az FKFV a szervezési és jármű kiállítási költségeket/amit adófizetők finanszíroznak/ bevállalja, a haszon az ő költségeiket csökkentse! /Fémek, újra hasznosítható anyagok/ És még a kertben lévő értékekre se kell vigyázni! /Osztrák eset a magyar lomizókal/
cutcopy
2013. szeptember 27. 19:35
"Mutassák meg azt a papírt, hogy én pontosan hol és mikor mondtam le a tulajdonomról az FKF Zrt. javára" Menj közjegyzőhöz és írj papírt a hulladékodról a lomisok javára..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!