Kövérnek mennie kell!

2013. szeptember 10. 14:02

Megdöbbentő, hogy éppen az Országgyűlés Elnöke kívánja a kormány jogkörét bővíteni a parlament jogkörének rovására.

2013. szeptember 10. 14:02
Mesterházy Attila, Bajnai Gordon
MSZP.hu

Kövér László tegnap arról beszélt, hogy Magyarországon az Országgyűlés jogainak szűkítésére, és – ezzel párhuzamosan – a kormány hatalmának kiszélesítésére, egyfajta rendeleti kormányzás bevezetésére van szükség.

A magyar demokráciában a kormány a parlamentnek felelős. Megdöbbentő, hogy éppen az Országgyűlés Elnöke kívánja a kormány jogkörét bővíteni a parlament jogkörének rovására.

Ez elfogadhatatlan a magyar törvényhozás elnökétől és egyenesen fenyegető annak a kormányzópártnak a vezető politikusától, amely párt az elmúlt három évben már bizonyította: nem riad vissza a hatalom központosításától, a demokratikus fékek és ellensúlyok felszámolásától és a magyar alkotmányosság felfüggesztésétől sem.

Kövér László már a 2010-es választások idején is demokratához méltatlan javaslatokkal hívta fel magára a figyelmet: akkor egyfajta választási cenzusról, pénzért visszaadható szavazati jogról fantáziált, most pedig, immár hatalomra kerülve, a miniszterelnöki kézi vezérlés intézményesítéséről beszél.

Ez a magyar parlamentarizmus elárulása – ilyen ember nem képviselheti a Magyar Országgyűlést sem itthon, sem a szabad világban. Kövér Lászlónak mennie kell!

Már senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy a 2014-es választásoknak mekkora tétje van: ellenzéki összefogásra van szükség, hogy Magyarország ne Európa legújabb diktatúrája legyen, hanem jogállam, ahol a szabadság szüli a rendet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. szeptember 10. 22:35
"Kövérnek mennie kell!" Tudjuk...ráadásul egyszer már akasztani is akart, igaz? Muhaha!
várúr
2013. szeptember 10. 20:06
Kapaszkodtok Meseházy, mint fuldokló a szalmaszálba. Mondd inkább: a vonatnak mennie kell. Vagy a vécére menni kell. Stb. Nem mellesleg: nem a parlament kormányoz, hanem a kormány. Ennyit mondott Kövér, nem többet.
Forsz
2013. szeptember 10. 18:07
Kövérnek nem kell mennie, beszéltem vele. Azt mondta nemrég volt, most nem kell...
hátakkor
2013. szeptember 10. 17:29
Lúdasnak kell mennie! Vissza USA-ba, tanítson válságkezelést, vagy ott ne fizesse ki a beszállítókat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!