Tarlós és a Biblia

2013. szeptember 04. 08:03

Budapest főpolgármestere kiakadt azon, hogy egykori szocialista képviselőtársa a Zsoltárok Könyvéből idézett neki

2013. szeptember 04. 08:03
Jakab Attila
Galamus

Tarlós szavaiban a kódolt zsidózás máshol van. Mivel vallási és teológiai »kulturáltságával« le akarta nyűgözni, hengerelni a hallgatóságát, ezért a fölényes kioktatást választotta: ötletszerűen kiollózni idézeteket, és rosszul alkalmazni őket, ez »farizeus magatartás«. »Így jár az – nyilatkozta magabiztosan – aki egy darabig bérmálkozik.«

Tarlós István az ismereteit természetesen újszövetségi olvasmányaiból meríti. Ott ugyanis Jézus és a korai Krisztus-hívő zsidók legádázabb ellenfelei a farizeusok. Hogy kik is ők valójában, az már messze túlmutat a főpolgármester érdeklődésén. Pedig érdemes lenne kicsikét neki is haladni a korral meg a modernebb teológiával. Lehet, hogy a »nemzeti-keresztény« politikai garnitúrára is ráférne némi kötelező hittan (heti két alkalommal egy évig). A mai katolikus álláspont szerint ugyanis: »A farizeusok komoly vallási törekvései elismerést érdemelnek, sok tekintetben ők voltak az ósz-i kinyilatkoztatás letéteményesei és megőrzői. Jeruzsálem pusztulása után ők tartották fönn a zsidóságot és a zsidó kultuszt.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. szeptember 04. 11:34
Az ávósok felcsaptak hittéritőnek? Micsoda kifordult világ! Eddig akasztották őket.
KannibálTatárÚr
2013. szeptember 04. 10:36
..."Jeruzsálem pusztulása után ők tartották fönn a zsidóságot és a zsidó kultuszt." (A farizeusok). Miért kellene ezt tudnia egy nem zsidónak? Nálunk a farizeus képmutató, álszent embert jelent, akit a tisztességes emberek elitélnek. Persze, a zsidók másként értékelik meg az embereket. De ez az ő gondjuk, nem Tarlósé.
Viator
2013. szeptember 04. 10:34
Egy jó tanulmány a farizeusokról: http://www.bujiferenc.hu/download/buji3/buji3_06.pdf
kjkj945
2013. szeptember 04. 10:22
"boldogok a (almuszi jaka) lelki szegények, mert ővék a mennyek országa"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!