A Szolidaritás két éve

2013. szeptember 26. 18:23

A Szolidaritás mára egy kényszerpályán haladó szervezetté vált. Az pedig, hogy e kényszerpályáról le lehet-e térni, a jövő évi választások eredményétől is függ.

2013. szeptember 26. 18:23
Böcskei Balázs, Rácz Gábor
IDEA Intézet Blog

Ernyőszervezetből csak egy szervezet a »sok« közül

A Szolidaritás Mozgalom azért jött létre, hogy egyfajta »népfrontként« vagy ernyőszervezetként fogja össze az Orbán-rendszert leváltani akaró erőket. Az ernyőszervezet azonban a fenti okok miatt nem jöhetett létre, amelyhez jelentős mértékben hozzájárultak a demokratikus ellenzéki pártok közötti konfliktusok is. Ezért kellett végül a Szolidaritásnak is részt vennie egy új párt alapításában, ami viszont beszűkítette a mozgalom politikai mozgásterét és a szervezet sorsát – legalábbis rövidtávon – és hozzákötötte egy olyan új politikai erőhöz, amelynek még nem világos, hogy hosszú távon mi lesz a jövője a magyar politikában.

A Szolidaritás tehát mára egy kényszerpályán haladó szervezetté vált. Az pedig, hogy e kényszerpályáról le lehet-e térni, a jövő évi választások eredményétől is függ.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2013. szeptember 27. 09:31
Cseszd meg egy olyan szervezettől mit vártatok ami a logóját és nevét is nyúlja? (ld. még együtt-összefogás-pm-izé stb). Vaccpáör ba$zki, vaccpáör?
GV0917
2013. szeptember 26. 20:18
Kedves Balázs, kedves Gábor! Nagyon sajnálom, hogy nem tudom értékelni a ti (Fixa)Idea blogotokat! Nem gondoltatok Petrasovits Annára? Emlékeztek rá, hogy egy piros esernyő alá hívta a híveit! Hát kb annyian is szavaztak rájuk és csúfosan megbuktak! Utánna a milliárdos múmia a Kapolyi úr akarta "az igazi szociáldemokráciát"megvalóssítani. Az erdmény magáért beszél. Egy lélekkufár- a Schmuck Andor kezébe került és helyettesének na kit választott? Igen, a"Szolidaritás" főcsővezetőjét-Árok Kornél barátunkat. Most ketten vannak a porondon! Igy aztán az Andor viszi LOBOGÓ- Kornél viszi ZASZLO- ahogy a felvidéki tóth(szlovák?)atyafiak tették valaha.Utánnuk egy csomó agg nő és férfi ballag- egy kis kitérőt téve a végső nyugalom és a szavazófülke között! Fenn az ernyő, nincsen kas!-Mondták valaha a légvárakat építő , de sansz nélküli emberekre!
potyka
2013. szeptember 26. 19:18
El kell felejteni az ilyen bárgyú elnevezéseket, mint szolidaritás.:DDDDDDD Fidesz férgeket ütni-verni kell, mint a répát nem pedig nyápickodni mint ahogy teszi pl. Bajnai. Fletó! az igen,:DDDDD mindnek olyan vehemensen kéne osztani a fityisz majmokat. :DDDDDDD
tetigi
2013. szeptember 26. 19:06
Ájgentlikk: létezik-e még a Szolidaritás, (most a gyenge magyar utánzatra gondolok). Már a megalakulásukkor is harmatgyengék voltak, nem is értem most ezt a nagy felhajtást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!