A szexuális erőszak ellen

2013. szeptember 24. 20:57

Felhívjuk a világ kormányait, hogy fogjanak össze a háborús övezetekben előforduló nemi erőszak mielőbbi felszámolása érdekében.

2013. szeptember 24. 20:57
Angelina Jolie – William Hague
NOL

„Léteznek már olyan egyezmények, melyek világszerte tiltják a kazettás lőszerek és a taposóaknák használatát, olyanok is, amelyek az illegális fegyverkereskedelmet próbálják visszaszorítani. Korábban egyikről sem gondoltuk volna, hogy létrejöhet. Mindegyik erkölcsi felháborodásból indult, és világméretű cselekvéshez vezetett. Ideje, hogy a háborús zónákban alkalmazott nemi erőszak ellen is fellépjünk!

A probléma legnagyobb nehézsége a büntetlenség kultúrája, amely miatt – bármely országról beszélünk is – több tízezer bűncselekményre csupán néhány jogi felelősségre vonás jut. A szíriai fogházakban raboskodókon nemi erőszakot elkövető férfiak abban a hitben élnek, hogy tettük következmények nélkül marad – hiszen mindeddig így is volt. Megoldatlan a túlélők hosszú távú támogatása is. Bántalmazóik elnyomása alatti szenvedéseik mellett egész életre szóló kirekesztés, betegség és trauma sújtja őket.

Azért fogtunk össze, hogy e problémára felhívjuk a figyelmet. Személyesen is tanúi voltunk annak, hogy a nemi erőszak hogyan teszi tönkre a túlélők és hozzátartozóik életét. Szeretnénk, ha a lehető legtöbb emberben tudatosulna, hogy mielőbbi cselekvésre van szükség. Felhívjuk a világ kormányait, hogy fogjanak össze a háborús övezetekben előforduló nemi erőszak mielőbbi felszámolása érdekében.

Kezdeményezésünket tavaly indítottuk, és hálásak vagyunk mindazon országoknak, amelyek felhívásunkat nem hagyták válasz nélkül. A G8 áprilisi, Londonban megrendezett találkozóján az Egyesült Államok és Nagy-Britannia is történelmi jelentőségű kötelezettséget vállalt e probléma megoldására. Júniusban az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elfogadta azt a határozatot, mely támogatja az ENSZ e témában gyakorolt hatáskörének kiterjesztését. A határozatot 45 tagország támogatásával fogadták el, ami a közelmúlt történetében rekordot jelent.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. szeptember 25. 11:04
Visszataszító itt némely kommentet elolvasni, de mit lehet tenni? Kánaán elfoglalásakor Mózes kiadta a parancsot: csecsemőtől az aggig mindenkit megölni, csak a szűzlányokat saját használatra megtartani, mégis, többmilliárd ember elhiszi, az Ószövetség az Isten igéje.
Obulus
2013. szeptember 25. 10:34
Mindegy, én megyek egyet úszni. Ki jön velem? https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/1239362_10202273423545433_879416818_n.jpg
Netuddgi
2013. szeptember 25. 09:51
Adtak egy szart a pofonnak. Mondjuk ha nem Jolie-ról lenne szó még hozzátenném, azért Hollywoodból másképp néz ki a világ, de ez nála nem igaz. Attól függetlenül nem értem mit akar elérni. A nemi erőszak sajnos része a háborúknak. Az ellenkező nem tagjainak teste (szovjet katonanők is erőszakoltak meg férfiakat!) része a hadizsákmánynak. Nem szép nem szép de ez van.
MacElek
2013. szeptember 25. 09:48
Amúgy ki ez a fickó mellette? Lecserélte Brad Pittet? Vagy az cserélte le őt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!