Hol van Ángyán, Szili vagy Vágó?

2013. augusztus 01. 18:38

Komolyan nem értem, hogyan születnek a nagy közvélemény-kutató intézeteknél a politikusok népszerűségi listái.

2013. augusztus 01. 18:38
Zsebők Csaba
Facebook

„Komolyan nem értem, hogyan születnek a nagy közvélemény-kutató intézeteknél a politikusok népszerűségi listái. A nyáron már megjelent ilyen, de például Ángyán Józsefet nem látom sehol. Egyik-másik intézet állítólag a legismertebb pártvezetőket, illetve vezető politikusokat teszi fel listára, immár Bokros Lajost és Fodor Gábort is. Mivel újabban van ám nekik saját pártjuk. Ez igaz. De Ángyának is van már, a nyár eleje óta. Szili Katalin is saját pártja élén áll, és legalább olyan ismertnek tekinthető, mint például Fodor. Ám Szili jó ideje nem szerepel a politikusok népszerűségi listáin, jóllehet, korábban évekig az első háromban tanyázott. Rendben, valószínűleg az első háromba jelenleg nem kerülne be, de hogy a 20-25 legismertebb pártvezető vagy prominens politikus között Szili és Ángyán is fellehető lenne, abban szinte biztos vagyok. Csakhogy nem mérik őket, feltételezem, hiszen fura, hogy például Jávor Benedek ismertebbnek számít náluk, a »kutatások szerint«. És az is érdekes, hogy Vadai Ágnes állítólag a legkedveltebb politikusnő, ami talán csak azért fordulhat elő, mert a talányosan összeállított névsorokban voltaképp csak Hoffmann Rózsával kell megküzdenie. Azt már csak egészen óvatosan firtatnám: vajon a (lehet, nem csupán) fiatalok körében elég népszerű Vágó Gábor ugyan miért nem látható egyetlen listán sem? Pedig lehet, a médiában az elmúlt fél évben ugyancsak sokat szereplő Ángyán mellett Vágó is versenyezhetne, a népszerűségi listákon állandóan megjelenő Hende Csabával, Gyurcsány Ferenccel vagy Jávor Benedekkel...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Márk
2013. augusztus 31. 17:49
pff Vágó Gábor népszerű?? Még saját pártja körében is viccpárti alaknak tartják...
GV0917
2013. augusztus 01. 22:10
Zsebő Csabi, nem elég úgy tenni, mintha fontosak lennénk.Annak is kell lenni. A te pályádon hamar előfordul a változtatás. Eltünik a zsurnaliszt, mint a Szanyi torkában a snapsz!
pipafa
2013. augusztus 01. 20:41
A »kutatások szerint« aki keres, talál. Kellő elszántsággal, megtalálja ha sohasem volt is.
heep
2013. augusztus 01. 20:31
"Vadai Ágnes állítólag a legkedveltebb politikusnő" Na, ja. Ügyes listával, kérdezéssel akár az is kihozható, hogy a Golda Meir a legnépszerűbb női politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!