Unatkozik? Üsse a szegényeket!

2013. augusztus 28. 13:43

A fideszesek úgy látszik se az értelemmel, se a hatékonysággal se az emberséggel nem foglalkoznak, amikor a szegényeket kell büntetni.

2013. augusztus 28. 13:43
Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce

De ezt a szemléletet akarja visszahozni a kormányzat is. Az ősz slágertémájává emelve, a szegények elleni háborút. Hiszen hiába kaszálta el az Alkotmánybíróság a hajléktalanokat vegzáló rendeleteket, és törvényeket, ezeket a kormány az Alaptörvény Negyedik módosításával az alkotmányjog minden alapját felülírva alkotmányos szintre emelte. Most pedig újra törvénybe írná azokat. (…)

Pedig ha valóban érdekelné a kormányt és a fővárost a hajléktalan emberek helyzete akkor ezzel foglalkozna. Kevesen tudják, hogy a hajléktalan emberek többsége (a Menhely alapítvány kutatása szerint), rendszeresen dolgozik. Ha a több ezer budapesti üresen álló ingatlant rendelkezésükre bocsájtaná szociális bérlakásként, lenne lehetőségük arra, hogy újra a többségi társadalom által elvárt életet éljenek (ahogy ezt pár budapesti önkormányzat már felismerte).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. augusztus 29. 15:22
Az az igazság, hogy az Alkotmánybíróság nálam akkor játszott le, amikor az ominózus végzésével úgy szembesültem, hogy az egyik aluljáróból a lépcsön felfelé menve szembe találkoztam egy hajléktalannal, aki éppen lefelé igyekezett és közben szép cikk-cakkokat húzva lepisálta a szembejövőket, akik nem ugrottak el időben. Remélem a szerzőt is eléri egy ilyen felemelő élmény!
kalhana
2013. augusztus 28. 15:42
A liberális értelemben felfogott szabadságnak augusztus koradélutáni hugybűz illata van.
enmar
2013. augusztus 28. 15:27
Vásárolj mosómedvét!
Trükkök Százai...
2013. augusztus 28. 15:25
Meg köll felelni a júniós irányelveknek és statisztikailag igazolni a hajléktalanság felszámolását, ami persze köszönő viszonyban sem lesz a valósággal, oszt jónapot. De hogy konstruktív legyek,pl : a hajléktalanokat tekintsük a módszerváltás 'hadirokkantjainak', kapjanak trafikot meg szolgálati szükséglakást - ha már pofátlanul nonprofitnak hazudja a kurzus a mutyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!