Kéretik tisztességesen gyilkolni

2013. augusztus 29. 09:25

Aszadot azért bombáznák, mert ideggázzal gyilkolt meg sok embert. Ahelyett, hogy egyesével lőtte volna őket agyon.

2013. augusztus 29. 09:25
Makai József
Komment.hu

„Évekkel ezelőtt jónak tartottam volna bármiféle Szíria-elleni beavatkozást. Aszadért most sem fájna a szívem, de az elmúlt tíz év tapasztalatai után sokkal kevésbé bízom a sikerben. Elég, ha azt mondom: Irak? A világnak nem hiányzik Szaddám Huszein. De azért Irakot sikertörténetnek se nevezném. Túl sok ember halt bele a demokrácia és jólét exportjába. Az sem túl szívderítő, ami Egyiptomban történt, ahogy az USA (és egyébként az EU is) félrenézett, amikor a hadsereg puccsal távolította el a szabadon választott elnököt. Nem hiszem persze, hogy Murszi a demokrácia bajnoka lett volna. De nem sok esélyt adtak sem neki, sem a halomra lőtt híveinek.

Mindez nem azt jelenti, hogy jó lenne, ha Bassár el-Aszad megúszná gaztetteit. De gyomorforgató, hogy azért bombáznák, mert ideggázzal gyilkolt meg sok embert. Ahelyett, hogy egyesével lőtte volna őket agyon. Ha nincs átfogó stratégia, reális és megvalósítható cél, akkor a büntetés-szerű akciók, a korlátozott csapások nem segítik a szíriai lakosságot. Márpedig, ha elfelejtettük volna, ebben a történetben ők lennének a szenvedő fél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. augusztus 29. 13:32
Hát az amerikai elvtársak megmondták, hogy az egyipromi puccs nem volt puccs. A drónos támadás sem lesz támadás, csak béketeremtés!
Necoure Yamakee
2013. augusztus 29. 12:30
Az amerikai demokráciaépítés mindig jól sikerül. Gondoljunk csak Irakra, Afganisztánra, Egyiptomra, Líbiára,most Szíria. Fél-, egymillió halott/ország, totál káosz, anarchia, merényletek és amerikai cégek a nyersanyagkészletek új demokratikus tulajdonosai a legvégén magasabb szinten beálló új energiaárakkal. Köszönjük.
kamasuka
2013. augusztus 29. 11:36
http://edition.cnn.com/2013/08/27/politics/us-syria/index.html
magnamater
2013. augusztus 29. 11:18
Igazán logikus,igazságos megoldás: ideggázzal megöltek sok ártatlan embert, ezért bombákkal meg kell ölni ugyancsak sok ártatlan embert!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!