Páváskodó uzsorás? Ez erős is lehet

2013. augusztus 16. 10:55

E jogi ügy így is, úgy is értékes oktatásban részesíti majd a közvéleményt.

2013. augusztus 16. 10:55
Kovács G. Tibor
Gondola

„E jogi ügy így is, úgy is értékes oktatásban részesíti majd a közvéleményt.


Külön jó, hogy két ismert alakhoz kapcsolódik majd a jogvita, ezért is élénk figyelemre számíthatnak mind a felek, mind azok képviselői. Előny, hogy nem egyértelmű sem a fel-, sem az alperes helyzete.

Így finom érvelés szükséges a szakemberek részéről.

Ráadás hozam, hogy a leendő alperes már előre jelezte: vannak bizonyítékai, alá tudja támasztani szavait. Így mindenképp közérdekű adatok buknak majd felszínre, esetleges homályban maradt pénzügyi folyamatokról.

Ezeknek az adatoknak az értelmezése is szellemi csemegévé válhat.

A demokráciát is fejlesztheti a jogi aktus. Világossá teszi ugyanis, hogy szélsőséges pártnak 30 milliót – a kamatfizetők pénzéből – ajándékozó bankárt is meg lehet fricskázni, és kormánytagot is lehet a vádlottak padjára ültetni: a rágalmazási perben ugyanis ott foglal helyet a följelentett.

Ugyanezen a tárgyaláson a feljelentőnek is jelen kell lennie.

És válaszolnia kell a bíró kérdéseire – populizmus nélkül. Nyílt összecsapás várható tehát. A becsületsértési pert mindkét fél képviselőjére bírhatja, a büntetőügyi perben azonban egy légtérben kell lenniük, sőt talán ütközniük is kell – természetesen csak szavakban.

A küzdelem tétre megy: az egyik fél mindenképp nagy tekintélyvesztést szenved.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. augusztus 16. 15:32
Lehet csűrni, csavarni az uzsorázás bűn, hisz sok esetben a delikvens kifizette a tartozást és még mindig követelt pénzt, valamire hivatkozva. Cigány uzsorások. Lázár erre a szintre vitte Csányit, ami alapból becsület sértés.Beindúlnak a nagy ügyvédek, háttér egyezkedések lesznek.De,hogy öszinte legyek ki nem szarja le őket.
Nick Holgerzson
2013. augusztus 16. 12:32
Lásd StG-nak írt válaszom. (12:30)
Nick Holgerzson
2013. augusztus 16. 11:41
Engem ebből az ügyből elsősorban az "uzsorás" fogalmának tisztázása érdekel majd. Az uzsorás szerződés a polgári jogban a másik szerződő fél helyzetének kihasználásával, feltűnően aránytalan előny kikötésével kötött szerződés. Na de mit jelent ez a gyakorlatban, hol a határ ... szerintem 20% körül. Egyéb vélemény... ?
szalámis hegedű
2013. augusztus 16. 11:39
Ezek a barmok most kiállnak a porond közepére és a mi pénzünkből sütött tortákkal jól megdobálják egymást. Aztán elmennek berúgni a mi pénzünkből. Mi szarunk, húgyozunk, szakadunk a röhögéstől, aztán otthon jut eszünkbe, hogy mindent mi fizettünk. Jó nagy barom a magyar. Nincs több kérdésem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!