Szellemvárosok

2013. augusztus 03. 18:05

Nahát-nahát! Esetleg kiderül lassan, hogy nem csak Ózd Hétes telepről nincsen út sehová? Hogy a Hétes telep fellelhető a detroiti külvárosokban is?

2013. augusztus 03. 18:05
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Mi a fenét tudnak mondani a globális tőkés társadalom Panglossai Detroit üres, néptelen utcáin? Ott, ahonnét elmenekült a képzett, fehér középosztály, és maradtak a képzetlen, lumpenproli feketék és hispanók... Ahol az üres, kirabolt, felégetett házak csontvázai között Mad Max világa kutat a sitt- és szeméthalmokban, ahol üres tekintetű fekete gyerekek szúrják magukba a megváltás illúzióját, ahol vastag, zsíros, gyilkos szemetet fúj a szél. A globalizáció és a tőkés világgazdaság szemetét.

Hol vannak most az »ennél nincsen jobb« apostolai, az »ortodoxia« képviselői és az »unortodoxia« cinikus kiröhögői? Hol vannak a piac szentségében hívők? Hol vannak azok, akik szerint a piac mindent megold, és a piac a megoldás mindenre? Hová lettek a bankok feltétlen és alázatos szolgái, a neoliberális gazdaságpolitika prófétái?

És hová lettek Detroit autógyárai és kohói? Hová lett a Szarvasvadász orosz bevándorlóinak ipari világa? Hol van most a Flashdance hegesztőlánya, a nagy amerikai álom egyik utolsó idolja? Nahát-nahát! Esetleg kiderül lassan, hogy nem csak Ózd Hétes telepről nincsen út sehová? Hogy a Hétes telep fellelhető a detroiti külvárosokban is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2013. augusztus 04. 08:28
Hát mi történt? teljes hiányérzetem van ettől a semmitmondó cikktől. Sem egy zsidózás sem egy mocskos cigányozás. Hol a "nemzet nácija" Vagy most már csak papíron van meg? Ne adj isten tovább tanult, esetlen kiderült felmenői zsidó gyökerei?Hát igen. Ha nem saját "életterében" van tehetsége annullálódik.Értelmes véleménye igaz eddig sem volt de szerzett legalább néhány adrenalinnal teli percet.
Tündér_Lala
2013. augusztus 04. 07:57
Ugye a DK azt nyilatkozta, hogy Ovi nem érti a XXI. század gazdaságát. Nos Ferencék értették és Ditroitban is értették. Csődbe is ment Magyarország (csődgondnok az IMF) és Ditroit is. Mert a filozófia lényege, hogy nem kell termelni - micsoda maradi marhaság, azt bízzuk azokra, akik jobban csinálják - hanem spekulálni kell. Na azok a haladó és előremutató cégek akik ilyesmivel foglalkoznak. Ennek a géobális rendszernek csak az a szépséghibája, hogy egy nagyon szűk réteg szupergazdag lesz belőle, a többi éhen döglik.
kjkj945
2013. augusztus 03. 22:23
Barátúr, Magyarhertelend Bános, Orfű Gorica, Bükkösd Gyűrűfű, Ibafa Gyümölcsény, Mindszentgodisa Kán, Hetvehely Karácodfa Korpád, Ibafa Kisújbánya Mecsekszakál, Orfű Mónosokor, Okorág Németi, Szalánta Pusztakisfalu, Lovászhetény Révfalu, Drávakeresztúr Szaporca *A település ma 73 főt számlál. Szatina, Kishajmás Tekeres[1] ja ezek nem városok??? akkor szellemfalvak!!!
Text adósság
2013. augusztus 03. 22:13
Kedves Zsolt eggyel kevesebb a piros pontja. Azt hittem a körmös Bauer és rögtön nyomtam egy pirosat, utána láttam csak, hogy Bayer. Bocsánat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!