A szerencsi cukorgyár

2013. július 01. 11:25

Volna egy szép és nagy cukorgyárunk Hegyalján. De nincs. Lebontották. Jó volna néhány műemlék-jellegű kalodát ismét felállítani. Egy biztosan elférne a szerencsi főutcán!

2013. július 01. 11:25
Alkonyi László
Facebook

„A szerencsi cukorgyár lényegében műemlék értékű épület lehetne - de néhány éve lebontották. Volna egy szép és nagy cukorgyárunk Hegyalján. De nincs - ahogyan cukor sincs elég és munkahely sem az országban. Olyan jó volna neveket hallani - a felelősökét. És néhány műemlék-jellegű kalodát ismét felállítani. Egy biztosan elférne a szerencsi főutcán! 

Semmi esetre sem a politikai demagógia szintjén használnám a kalodát. A kilencvenes években bűnös, soviniszta, de minimum begyöpösödött bugris volt az, aki azt az álláspontot képviselte, hogy nem csak az évenként beáramló működő tőkében kell mérni a gazdaság sikerét és célját: az elsődleges szempont, hogy minél több alkotó egzisztenciát tudjunk megőrizni az országban. Még soha, senkitől nem hallottam azt mondani, hogy elnézést kérünk. Hibáztunk: nem arra törekedtünk, hogy minél több értelmes egzisztenciát őrizzünk meg, hanem rövid távú tőkeműveletek köré építettünk hamis filozófiát, amivel sok ezer család vesztette el jövőképét. Ez a gyár szerintem működhetne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dohányárusítás = DROGKERESKEDELEM
2013. július 01. 14:53
arra célzol, László, hogy össze kéne dobni a pénzt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!