Bayer Zsolt szellemi atyja

2013. június 30. 10:01

Ahhoz, hogy ezen szellemiség forrását és gyökerét megtaláljuk, természetesen a múltba, mégpedig a Horthy-korszakba kell visszamennünk.

2013. június 30. 10:01
Jakab Attila

„Talán még emlékszünk arra a januárban kirobbant vitára (lásd: Gyöngyösi–Bayer–Orbán), amelyet a »Békemenet« frontemberének és a Nemzeti Vezető örök barátja, Bayer Zsolt Ki ne legyen? című írása kiváltott. Ebben olvashattuk a következőt: »A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak.«

Ahhoz, hogy ezen szellemiség forrását és gyökerét megtaláljuk, természetesen a múltba, mégpedig a Horthy-korszakba kell visszamennünk. 1940-ben vagyunk, amikor az Alaptörvény hitvallásként is értelmezhető preambuluma szerint még teljes az önrendelkezés. Tehát ennek égisze alatt tombol az »őrségváltás«, vagyis a zsidóknak törvényi úton való kiszorítása a gazdasági életből az »őskeresztények« javára. Mai nyelvre lefordítva: a konkurencia felszámolása és a piac újraosztása (lásd föld-, trafik-, körvonalazódó patika- és még ki tudja miféle mi mindenféle mutyi a jövőben).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. július 01. 08:09
bajjerzsoca egy állat!
incze
2013. július 01. 01:02
"Ahhoz, hogy ezen szellemiség forrását és gyökerét megtaláljuk, természetesen a múltba, mégpedig a Horthy-korszakba kell visszamennünk." Egy fenét. Silány hecctolnokok, kurzusvitézek azelőtt is, azután is voltak, itt is, másutt is, most és mindörökké, ámen.
Thomas Müller
2013. június 30. 20:12
Úgy tűnik, már a Horthy-korszakban is - a teljes cikkből kiderül - hasonlóan látták a helyzetet az értelmiségiek. Úgyhogy ugorjunk!
fofo
2013. június 30. 19:26
Bayernak minden szava igaz! Én nem látok semmi hasonlóságot a 40-es évekről általa leírtak és Bayer kijelentése között. Hacsak nem arra gondol, hogy a másik kisebbség is elveszi, amit akar, igaz, hogy nem kell érte nekik gyilkolni, mert az általuk hozott törvények mindezt lehetővé teszik, gyilkosság nélkül is el lehet lehetetleníteni családokat. Amit a kisebbség kiszorításáról ír, az annyiban igaz, hogy ők vannak minden zsíros pozicióban, amit most meg kell osztaniuk a többséggel. Én elhiszem, hogy ez nagyon fájdalmas, de végre a többség is részesülhet saját munkája hasznából. Azt azért részletesebben kifejthette volna, hogy ha a 40-es években kiszorították őket a gazdasági életből, hogyan lehet, hogy most megint kiszorítják őket! Közben visszaszivárogtak? Bizony visszavettek megint mindent! Vezető szerephez jutottak a politikában, az 50-es években a gyilkosságoktól sem riadtak vissza, természetesen mindezt törvényesen tették, majd kapcsolati tőkéjüknek, a protekcionizmusnak köszönhetően a gazdasági életet is eluralták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!