Két érzékeny pont

2013. június 24. 09:05

Ha ez lenne az unió nagy mesterterve a NER megtörésére, akkor a legkevesebb, amit elmondhatnánk: Európa valóban megérett a pusztulásra.

2013. június 24. 09:05
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

„Ha »Európa« Orbán-buktatásra gyúrna, az adu ott van a kezében: a harcirepülőgép-beszerzésekről három ember (Orbán Viktor, Matolcsy György, Pintér Sándor) döntött a katonai szakértők és a parlament véleményével szembehelyezkedve, az ügyet vastagon körülszőtte a politikai korrupció, az esetet alaposan feltárták a megvesztegetéstől gyárilag irtózó svédek – már csak ki kellene teregetni a szennyest. A másik projekt valamivel frissebb: éppen egy évvel ezelőtt csomagolta össze egy uniós forrásból finanszírozott magyarországi nagyberuházás iratait az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a Közgép székházában.

Anélkül, hogy prejudikálnánk: a Nyerges Zsolt által vezetett, Simicska Lajos tulajdonában álló cég feltűnően jól teljesít az EU-s pénzeket osztó közbeszerzési pályázatokon (a többi pályázó sokszor különféle adminisztratív-jogi akadályokon vérzik el), és nem feltétlenül az alacsony áraival győzi meg az állami döntnököket, vagyis »Európa«, ha érzékeny ponton akarná ütni Orbánékat, itt is találna támadási felületet.

Ehelyett azonban titokzatos judeo-amerikai csoportok és uniós potentátok arról fantáziálnak (tényleg csak zárójelben: az amúgy az adatbotrány kapcsán az USA-t éppen mai lapunkban megjelenő cikkében is tetemre hívó Viviane Reding vezényletével), hogy a választások után előrántják Bajnait, és kommunikációs offenzívát indítanak, megkérdőjelezve a szavazások tisztaságát.

Ha ez lenne az unió nagy mesterterve a NER megtörésére, akkor a legkevesebb, amit elmondhatnánk: Európa valóban megérett a pusztulásra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2013. június 24. 13:05
..."egy évvel ezelőtt csomagolta össze egy uniós forrásból finanszírozott magyarországi nagyberuházás iratait az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a Közgép székházában." Mikor csomagolja össze a kelet-európai országok csatlakozási szerződését az EU-hoz. Az volt ám az igazi EURÓPAI CSALÁS.
Magyargyerek 2.0
2013. június 24. 12:20
Az, hogy a "tisztelt" szerző melyik ügyet helyesli, vagy helyteleníti az itt teljesen irreleváns. A lényeg az, hogy szinte nyöszörög a vágytól, hogy a szabadon választott magyar kormányt egy külső hatalom megdöntse, csak azért mert neki nem tetszik. nyomorult senkiházi.
Agnieszka
2013. június 24. 11:01
Nekem a Gripenekről a Medgyessy szerződésmódosítása jut eszembe, nem az, h. Orbánék Gripent választottak, mint a csehek, a Közgép meg egy magyar vállalat és ami a Strabag esetében nem volt kifogásolható, az nem tudom, miért fáj annyira a Közgéppel kapcsolatban. Még 10 hónap és kiderül, ki fog korányozni újabb 4 évre. A magam részéről ha van is sokminden, ami nem tetszik Fideszékkel kapcsolatban, azért azt látom, h. eleve az, h. nem nő az államadósság azzal együtt, h. jelentős devizahitellel érintett tömegen tudtak segíteni, az önkorményzatok deviza adósságát a reménytelenből az elviselhetőbbe tudták fordítani, amellett az államháztartási hiányt is sikerül kordában tartani azt bizonyítja, h. az irány jó, mindenesetre sokkal-sokkal jobb, mint a Medgyessy-Gyurcsány-Kóka-Bajnai korszakban. Az emberben csak fölmerül, h. mit is tudtak ezek a közpénzzel művelni, ha a Fidesznek, egy össz-európai gazdasági válság közepette sikerül így lavírozni? Egyúttal gondolkodásra késztet, vajjon hogyan hagyhatta a művelt Nyugat az ország teljes eladósítását szó nélkül és most mi ez a gyűlölet? Lehet, h. itt régesrég nincsenek magasztos elvek, hanem az egész "együttműködés" a gazdaságilag fejlettebbek érdekérvényesítéséről szól, ahol a kicsik és gyengék és szegények kénytelenek lennének MINDENT eltűrni, akárcsak a való világban? Csakhogy a gyengeség és szegénység nem magától jött, sok-sok év szocialista-szabaddemokrata kormányzásának, gátlástalan ország kiárulásának eredménye.
nane2011
2013. június 24. 10:59
HÜJJJE VAGY BAZDMEG!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!