Dagonyázzatok máshol

2013. május 25. 12:33

Aki Őszödből politikai elismerést vagy hasznot akar húzni az ott folytatja, ahol ez a beszéd abbamaradt.

2013. május 25. 12:33
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Szabó Tímea blogja

Őszöd, mint politikai botrány nem a mi történetünk, de a következményeit az egész ország fizeti meg. És nagyon unjuk. Különösen azt, ha valaki - akár jobb-, akár baloldali - mint valami csodafegyvert akarja használni. Az őszödi beszéd kapcsán egy politikusnak csak két dolga lehet: le kell vonni a következtetést – már ha egyébként nem lett volna világos számára –, hogy soha olyanokat nem mondhat, soha olyan politikát nem folytathat, mint ami a beszédben megjelent. Soha úgy nem élhet vissza az állampolgárok, a választók, az ország bizalmával, mint ahogyan ott elhangzott. Másrészt egy politikus saját maga számára soha nem használhatja fel ezt a beszédet Jolly Jokerként. Sem arra, hogy zsarolja bármely politikai oldalt vagy ellenfeleit, hogy lebegtesse, kijátssza azt, sem arra, hogy a saját vállalhatatlan kormányzati botrányait és a magyar társadalom becsapását a beszéd kiszivárogtatásra vonatkozó dezinformáció-halom alá rejtse. Miközben ő maga is minden egyes nap kis kötcsei beszédeket tart.  

Őszöd az ő történetük, a politikai mocsárban dagonyázóké, egy (sajnos még nem teljesen) letűnt korszak hazugsággal (és néha az igazsággal) kereskedő elitjéé. A magyar társadalom újrakezdésre, korszakváltásra, békére vágyik. Aki Őszödből politikai elismerést vagy hasznot akar húzni az ott folytatja, ahol ez a beszéd abbamaradt.

Ennyi van, nem több, és nem kevesebb ebben a történetben. Le kell csapolnunk ezt a politikai mocsarat: nyilvánosságra kell hozni az ügynökaktákat, a politikai botrányokkal kapcsolatos titkos, és ezért csak zsarolásra alkalmas jegyzőkönyveket, és új lapot kell kezdenünk a magyar demokrácia történetében. És aki ezzel nem tud együtt élni, hívják Frakknak, Szerénkének vagy Lukréciának, azt tisztelettel megkérjük: hagyjon minket békén és dagonyázzon máshol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. május 26. 11:35
A társadalom nagy része tényleg békére vágyik.De azért az,hogy egy állandóan kekeckedő törpe párt törpe politikusa oktasson bennünket azért mégis furcsa.
miloka
2013. május 26. 09:33
Egy újabb, érdekes meglátás: http://mno.hu/belfold/oszod-a-hianyzo-mozaik-1163056
Frederick
2013. május 26. 09:11
Egy olyan feminista tyúk papol erkölcsről, aki havi 500 000 Ft-ért hátba szúrta elvtársait (köztük Schiffer Andrást, akinek köszönheti, hogy egyáltalán ott lehet a politika színpadán), és most hűséges szellemi zsoldosként nyalogatja a társadalompusztító Bajnai kezét. Igazán el takarodhatnának ezek az emberek a közpolitikából. Nem vagyok rájuk kíváncsi! Hiteltelenek! Hányingerem van tőlük!
Zokni
2013. május 26. 08:33
Az nem kérdés, hogy sajnos a HV az "egyszerű" ellenzéki, általános ellenpontot (is) képviselő, fontos funkcióját feladta, és most egy kormánypárti brossurává vált, mint pl. a Helyi Téma is, csak egy másik társadalmi réteget próbál befolyásolni. A Fidesz választási promóciójának része. Hazudik éjjel, hazudik nappal. Ahogy egy szónok mondta is... A Fidesz a puszta létével, és a jelenlegi nyerési esélyeivel bizonyította, hogy a politika másképp nem működhet. A "hazugsághoz" - tömegbefolyásoláshoz - kell viszonyulnia. Ahogy egyébként részben Önöknek is, csak a másik oldalról... De azért ki kell mondani: A Heti Válasz egy méltatlan, és megvetendő erkölcsi pozíción áll jelenleg; egy mozgó plakát olyan, mint az ominózus "civil mozgalom", "saját" pénzből finanszírozva, az ellenzéki párost lejárató plakátja. Lassan ott tart, hogy a szintén általuk besározandó főszerkesztő nyomán az egész ország a fenekére tetovált HV címlappal fenyegetőzhet, ha egyszer is igazat mond valamelyik számában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!