Példás ítélet spekulánsoknak

2013. május 06. 07:14

A Bloomberg a mellényzsebéből kifizeti a bírságot, vagy a költségeiből kigazdálkodja valahogy, de ezzel nem kaphat felmentést azoktól, akiknek rossz hírét keltette.

2013. május 06. 07:14
Szabó Anna
MNO
„Két eset lehetséges: vagy azonnal megszabadul a Bloomberg attól a kollégától, aki félretájékoztatott, vagy cinkosként viselkedik és bagatellizálja az ügyet. A hírügynökség a nemzeti banknak írt bocsánatkérő levele alapján bizakodhatunk abban, hogy nem nyújtanak további segítséget az arcátlanul szubjektív magyarországi tudósításokhoz, és legalább annyi tiszteletet kap majd hazánk, mint amennyi bármely uniós államnak kijár. Ehhez nemcsak a nemzeti banknak és a monetáris tanácsnak van joga, hanem a magyar lakosságnak is. Ha viszont nem lesz személyi következménye egy ilyen »tévedésnek«, akkor hivatalosan is megerősíttetett, hogy a magyarokról bármit lehet hazudni a nagyvilágban a hírforrás ellenőrzése nélkül. A történet azért is szégyenteljes, mert magyar állampolgár hazudott Magyarországról a nagyvilágnak úgy, hogy téves információjával súlyos károkat is okozott. Valószínű, hogy a mostani PSZÁF-bírságot a mellényzsebéből kifizeti a Bloomberg, vagy a költségeiből kigazdálkodja valahogy, de ezzel nem kaphat felmentést azoktól, akiknek rossz hírét keltette.

Apropó! A felügyelet határozatában van egy aprócska, zárójeles rész is, amire talán érdemes odafigyelni. Az elmarasztalt cég székhelye Delaware állam. Micsoda véletlen! Hát megint itt egy offshore-birodalom! És a Bloomberg magyarországi alkalmazottja éveken át az egekig magasztalta azt a Simor Andrást, aki Magyarország jegybankelnökeként (!) külföldi adóparadicsomban fialtatta a szintén offshore-bejegyzésű vagyonát.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tommybravo
2013. május 06. 09:11
A Bloomberg tévedett egyszer, a piac mégis inkább neki hitt. Belátta a tévedését. Lépjünk tovább, és tegyük magunkat olyan hitelessé, hogy inkább nekünk hisznek majd, mintsem egy elírásnak.
enes
2013. május 06. 08:46
Határozottan emlékszem: Izraelben volt egy olyan szabály, hogy (ilyen-olyan szintű ) vezetőnek nem lehet külföldön bankszámlája. Kiderült valakiről, volt is cirkusz. Nem tudom, most is így van-e.
fogd a pénzt és kuss
2013. május 06. 08:23
ki volt a magyar? nevet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!