Felelni fognak!

2013. május 20. 10:55

Fosztogatás és megszégyenítés, a jogszabályok megerőszakolása, aztán bujkálás a felelősség elől: ez a Fidesz-rendszer.

2013. május 20. 10:55
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila
MSZP.hu

„Nem állt le a Fidesz. Hiába forrong az ország a trafikmutyi miatt, a Fidesz nem fékezi magát. Folytatódik a kormányhoz közeli vállalkozások hizlalása, a károsultak kisemmizése, és folytatódik a közérdekű adatok eltitkolása is. (...)

A Fidesz totális gátlástalanságára jellemző egyébként, hogy a botrány közepette fogadta el a parlament a nemzeti dohányboltok termékkörének kibővítéséről szóló jogszabály-módosítást. A tisztességtelen pályázatok győztesei tehát még jobb üzletet csinálhatnak. Enyhén szólva gyanús a dohányboltok berendezésével kapcsolatos katalógus is: úgy tűnik, a trafikok belsőépítészete újabb előre leosztott milliárdos bizniszt jelent majd. Közben a miniszterelnök által meghirdetett »kármentesítésről« is kiderült, hogy hazugság. Szinte lehetetlen megfelelni a pótlólagos koncessziós feltételeknek, amelyek sokkal szigorúbbak az eredeti pályázathoz képest. Mindezek után Orbán Viktor nem átall még fenyegetőzni is: »...ha mi egyszer politikai szempontokat akarnánk egy ilyen pályázati rendszerben érvényesíteni, ott egy, azaz egyetlen baloldali sem nyerne.« Hallgass a neved vagy végképp kisemmizünk - üzeni a miniszterelnök saját népének. S akkor még ott van az a kérdés is, ugyan honnan tudja, ki a baloldali és ki nem?! Listák nélkül ez lehetetlen volna.

Orbán Viktor tehát előbb kirabolta a magyar családi vállalkozásokat, majd a szemükbe hazudott, s még meg is fenyegette őket. Ezek után képes magát szelíd embernek nevezni? A hazugság és a fenyegetőzés a Fidesz-rendszer alapvető működési formája. Így történt a magán-nyugdíjvagyon, a rokkantnyugdíjak és a tandíj kapcsán is. Ez történik a 65 év felettiek utazási kedvezményének sunyi elvonásakor is: a pótjegyek bevezetése az idősek utazásának ingyenességének megszűnését jelentik, és mások utazási kedvezményeit is csökkentik. A Fidesz gyáva erről beszélni. Helyette a szocialistákat vádolják, akik megvédeni szeretnék ezeket az általuk bevezetett kedvezményeket.

De még a halottakat és a családjukat is fosztogatja a Fidesz. A »szociális temetkezéssel« kapcsolatban előterjesztett - a kormány által gyorsan elfogadott - javaslat szerint az állam csak abban az esetben támogatja a legszegényebbek eltemetését, ha családjuk kiássa a sírt vagy felöltözteti az elhunytat, akit aztán a temető elkülönített szegényparcellájában helyeznek örök nyugalomra. Ez egyszerűen gyalázat!  A köztemetés az egyik legrégebbi közösségi vállalás a rászorulók felé, alapvető emberiességi kérdés. Felcsúti stadionra, a Kossuth tér nagyzoló átépítésére van pénz, de a szegény emberek temetését csak munka ellenében támogatja az állam. Alávalóság, ami itt történik. A kormány nem csak kifosztja az embereket, hanem még az elhunytak és családjuk méltóságát is meggyalázza.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yuing
2013. május 21. 06:08
Idóta fideszes bagázs ! Sitten a helyük.
Soma
2013. május 20. 22:27
Attis! NEM KELLETEK! Még akkor sem, ha holnap azt írod, hogy minden jobboldali ember anyagyilkos. Alig várod, hogy valaki végighordozza itt a véres kardot. Neked nem számít, hány gyerek fog belehalni, csak NEKED és a majd nyolcvan évig fosztogató bandádnak dolgozni ne kelljen egyetlen javatokért sem.
atila68
2013. május 20. 19:22
Kedves Attila azt tudta, hogy a Klub Rádió keresője a "Portik" karaktersorozatra hibaüzenettel leáll?
atila68
2013. május 20. 19:17
Kedves Mesterházy Attila! Van ott a spájzban 1+40+4+8 éve elszámolnivaló. Szóljon ha megvolt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!