Az ördög és a részletek

2013. április 13. 14:39

Ha már nem jött be a hivatásos vészmadarak riogatása a 200 forintos krumpliról, akkor belekötnek egy olyan gazdasági adatba, amelynek akár örülni is lehetne.

2013. április 13. 14:39
Szabó Anna
MNO

„Igaz, hogy az infláció évtizedek óta nem volt ilyen alacsony, de »az ördög a részletekben rejlik« – ahogy a Financial Times bloggerei írják mérhetetlen rosszindulattal.

Igaz, hogy a mindössze 2,2 százalékos áremelkedés a lakosság számára kiszámíthatóságot és keresetük vásárlóértékének megőrzését jelenti, de »a nyugdíjasok fognak pórul járni« – tromfol rá a brit blogra egy magyar napilap, amely szerint »meglesz még ennek a böjtje«. Ha már nem jött be a hivatásos vészmadarak riogatása a 200 forintos krumpliról és az egekbe szökő élelmiszerárakról, akkor belekötnek egy olyan gazdasági adatba, amelynek akár örülni is lehetne.

De nem. Hipp-hopp előkerített elemzők már azért aggódnak, hogy miért is rossz a gazdaságnak a »túlságosan alacsony infláció«! Eddig azt hittük, hogy a pénz értékállósága általában pozitív jel, sőt, a Magyar Nemzeti Bank évek óta a három százalék alatti inflációs célt üldözte, legalábbis Simor Andrástól minden hónapban ezt hallhattuk. Most, hogy elértük a hőn áhított célt, hirtelen savanyú lett a szőlő. Londonban azért aggódnak, hogy – figyelem! – »elmaradt a várttól a magyar inflációs ütem«. Kinek az érdekében és megrendelésére szól ez a mérhetetlen rosszindulat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2013. április 14. 07:52
Ide dugtad az orrodat a hazugságaiddal az MNO-tól,400 a krumli és 308 a cukor! Mars vissza az állami pénzel fizetett MNO oldalára,mert6 megleszel seprüzve mint a vezíred!
IgazságosIzomViktor.
2013. április 13. 19:31
Az egekbe NEM szökő élelmiszerárakról inkább jobb ha hallgatunk,mert lassan már a szart se lehet megvenni nemhogy a minőséget. Egy átmenetileg alacsony inflációs adat miatt azért még hadd ne kelljen elájulnom.Majd ha hosszú távon lesz annyi akkor leveszem a kalapom.De tartok tőle hogy ez a jó inflációs adat nem a gazdaság teljesitménye,hanem a pénzosztogatás,és az MNB tevékenységeinek az átmeneti eredménye.
tarackos
2013. április 13. 15:27
Nocsak Annácska, már a mezei bloggerekkel is szabadságharcolnod kell?! Igaz, Kim Lane blogger is kicsapta a biztosítékot az oligarcha-pártnál, sőt, már a mezei kommentelők is kezdenek zavaróak lenni...
Dr Safarov alvásterapeuta
2013. április 13. 14:55
Anna néni, tessék piacra járni :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!