Van-e értelme Bokros új pártjának?

2013. április 11. 20:06

Az alapdilemmára máig nincs válasz, tudniilik arra, hogy pontosan ki is fog majd szavazni az új Bokros-pártra.

2013. április 11. 20:06
Neocohn
Kapitalizmus blog

„A megjelent hírekből és háttérbeszélgetéseinkből ugyanis arra kell következtetnünk: az alapdilemmára máig nincs válasz, tudniillik arra, hogy pontosan ki is fog majd szavazni az új Bokros-pártra, ha egyszer a gazdaságpolitikai konzervativizmus nem találkozik a konzervatív társadalmi értékekkel, a kulturális értelemben vett magyar jobboldalisággal, ami máig két világ. Bokros Lajost valószínűleg csak nagyon kevés jobboldali, ill. a magyar értelemben vett »konzervatív« érzi a sajátjának, és azt kell mondjuk, az ötfős elnökség személyi összetétele erre nem is igen ad alapot.

Nehéz ugyanis elhinni, hogy egy olyan újszerű projekt, mint amit a neves közgazdász idehaza talpra akar állítani, nem tudott volna olyan embereket felvonultatni, akik azt üzenik: a sokat látott pártelnök és kitűnő szervező hírében álló brüsszeli embere, Kajdi József (az Antall-kormány közigazgatási államtitkára) olyan fiatal közgazdászokra, bankárokra, horribile dictu kapitalistákra tud támaszkodni, akik hitelesen képviselik mindazt, amit egy kapitalizmusbarát, Tory-közeli pártnak képviselnie kell. Ehelyett ott van Pálfy G. István és Cselényi László, miközben a korábbiakkal ellentétben már pl. szó sincs Török Lászlóról, a CIB Bank 2005 és 2009 közötti vezérigazgatójáról. (UPDATE: mint azóta megtudtuk, Török mégis fontos szerepet játszik a pártban.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. április 12. 10:52
Gyermeket ijesztgettek annak idején Bokrossal. Ahogy Bajnai példája mutatja, külföldi segítségre számíthat minden pártocska, amely bebizonyította, ártani tud a magyaroknak.
bigyomail
2013. április 12. 09:02
Hát én nagyon kíváncsi leszek a programjukra. Persze nem hiszem, hogy nagy karriert futnának be. Ennek persze több oka is van. Részben nincs nagy kereslet konzervatív jobboldali gazdaágpolitikára, így nem nagyon lesz elve szavazójuk. Ha ezt azzal akarják kipótolni, hogy a jelenlegi ellenzékből akarnak valami közöset kihozni, akkor eleve végük, hiszen az ellenzék, ahogy a kormány is balos, szocialista nézeteket vall, úgyhogy azt a kevés maradékszavazót is elvesztik, akit megszerezhetnének egy jobboldali programmal. Aztán még ott van az a probléma is, hogy nem úgy néz ki, mintha az össztüzet, amit a szocialista gazságpolitika támogatói rájuk fognak zúdítani, mint párt, mint választó szintjén, kezelni tudnák. Nem látok ott oylan embert, vagy háttértámogatót, aki képes lenne a piacbarát gondolatot a mai Magyarországon nemhogy eladni, de a szocialista állami gondoskodás általánosan elfogadott elveivel szemben megvédeni. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a jelenlegi politikai elit a Fidesztől az MSZP-ig hatalmas rutinnal rendelkezik a választók kedvenc műfajában, a legtöbb szavazatot hozó személyes lejáratókampányokban, aminek kivédése megint csak profi PR csapatot feltételezne.
Peter8811
2013. április 12. 07:40
Nincs az a Bokros akit Dávid Ibolya netudna egy 5 millás EU-s állással eliflálni!
mustármag
2013. április 12. 07:29
Halmazt alkotva idulnak a választásokon a nem nemzeti oldal minden csoportját megcélozva. A hozott párszáz szavazatért cserébe adnak neki 1 helyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!