Magyarburger

2013. április 10. 13:00

Élelmiszer-oligarchák hörögve fogják számon kérni, hogy mitől lett magyarabb a Coca-Cola, mint az ő turulpecsenyéjük.

2013. április 10. 13:00
Batka Zoltán
NOL

Nem lehetünk eléggé hálásak a Gazdasági Versenyhivatalnak, a Vidékfejlesztési Minisztériumnak, illetve szakosított állatorvosainak, amiért vállalták, hogy ősztől az élelmiszerek magyarságtartalmát is ellenőrzik. Igaz, gyakran megcsörren majd a telefonjuk, élelmiszer-oligarchák hörögve fogják számon kérni, hogy mitől lett magyarabb a Coca-Cola, mint az ő turulpecsenyéjük. De a Hivatalok ezzel ne törődjenek, csak bírságoljanak! Ahol szokássá vált, hogy a nemzeti trikolórt holmi akciós újságokba szerkesszék, kacsamájpástétomok mellé, ott már nem szabad finomkodni! (...)

Ha azonban az erre felkent állami szervek valóban jót akarnának tenni a vásárlókkal és a magyar élelmiszeriparral, akkor inkább azért kellene kampányolniuk, hogy aki teheti, az csak a minőséget keresse és semmi mást. A minisztériumban is jól tudják, hogy a magyar élelmiszerpiacnak nem a recesszió és még csak nem is a toronymagas áfa a fő problémája, hanem az igénytelenség. A magyar vásárló ma is felül a gyártói-kereskedői hazugságnak, hogy fillérekért is kapható jó minőség. Ezért ömlik ide az élelmiszernek becézett ipari hulladék. Mert itt azt megveszik és megeszik. Sőt, ha jó a csomagolás és a marketing, a magyar még sokkal többet is fizet érte. Ha sikerülne megértetni a hazai vevőkkel, hogy minőségit vásárolni nemcsak jobb, de végső soron olcsóbb is, az történelmi tett volna! Akkor tényleg felvirradna a magyar kézműves sajtkészítők, a kukoricától sárga húsú tyúkot tenyésztők, a házilag füstölt bivalykolbászt készítő gazdák napja. És persze a haza is fényre derülne.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. április 10. 16:34
Vicc ez az egész ország!
gross
2013. április 10. 16:11
Lassú a változás, valóban, de pont most indult el az aranyszalag-kezdeményezés - a valóban minőségi magyar élelmiszerek megjelölésére (a "kiváló magyar élelmiszerek" jelölést kiérdemlő/megvásárló mezőnyt sajnos nagyon felvizezték). A kereslet még nem túl acélos, de éledezik.
francúzis
2013. április 10. 15:54
Nemzeti zászlóba a szar Tesco kolbászt! Ez kell a magyarnak, mert tényleg igénytelen! Egy része azért, mert nem jut másra, a másik meg azért, mert nem is ismeri a különbségekben rejlő igazságot! Azért, mert magyar nem biztos, hogy jobb, tehát ez is hazugság, de az ár mindig mutat valamit!
benedek77
2013. április 10. 15:18
A cikkel tökéletesen egyetértek, sajnos a magyar élelmiszerek 90%-a egy rakás fos, és persze én is szívesebben támogatnám a magyar gazdákat, de nem vagyok hajlandó szemetet enni. Akik meg hőbörögnek, hogy mennyivel drágább, na azok általában azért kerítenek pénzt 90 tv csatornára, napi egy doboz cigire és hetente egy berugásra, illetve azt gondolják ha együltükbe nem esznek meg 10kg húst akkor buzik. Ha leszoksz, nem csapod szét magad hétvégente és csak annyit eszel amennyire valóban szüksége van a szervezetednek, egyből jut a jobb minőségű ételre is. Sajnos levon a cikk élvezeti értékéből ez a turulpecsenyézés, amit személyesen egy pofánrugással jutalmaznék. Ha én nem adok gázt, akkor kéretik a magyar nagybirtokosok kapzsiságát és álhazafiasságát nem azzal a madárral (és ledarabolásával) jelképezni, amihez nagyon sok magyar érzelmileg kötődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!