A Kapitalizmus blog 12 pontja

2013. március 15. 10:19

Minimális államot, alkotmányosan limitált kormányzatot, szigorú költségvetési plafont. A jog uralmát, jogbiztonságot, kiszámíthatóságot, a mindenkori hatalom szigorú korlátok közé szorítását.

2013. március 15. 10:19
Neocohn
Kapitalizmus blog

2. Felelős miniszterelnökséget Budapesten. Minimális államot, alkotmányosan limitált kormányzatot, szigorú költségvetési plafont. A jog uralmát, jogbiztonságot, kiszámíthatóságot, a mindenkori hatalom szigorú korlátok közé szorítását.

3. Négyévenkénti garantáltan szabad országgyűlési választásokat. A választójoggal kapcsolatos hatalmi manipulációk megszüntetését, a Kádár-korból megmaradt egyéni választókerületi rendszer és vele a »kijáró parlament« megszüntetését, helyette valódi fővárosi, megyei és helyi önkormányzatokat. A pártok szabad megmérettetésének biztosítását. Kampányfinanszírozási reformot, a privát párttámogatások liberalizálását, ugyanakkor a pártok finanszírozásának teljes átláthatóságát.

4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben. A kiindulás, nem pedig a végeredmény egyenlőségét, se negatív, se pozitív diszkriminációt. A hitélet és az ateizmus lelkiismereti szabadságát, állam és hitélet szétválasztását.

5. Önkéntes, profi véderőt. NATO-tagságunkból adódó kötelességeink komolyan vételét, a szükséges honvédelmi és nemzetbiztonsági kiadások büdzséjének biztosítását. A TEK nevű miniszterelnöki titkosszolgálat feloszlatását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sellafield1957
2013. március 16. 11:36
kiszámíthatóságok akarsz buxáspatkány ? piaci patkánykodást reguláznád már meg nem kéne tán mérgezett papírokkal etetni a tőzsdét pl ingatlanpiaci lufikat fujkálni állami állami zsebből magán bankokat kitömni , retek politikusokat kilóra venni aztán államot eladósítatni hogy aztán zsarolható legyen
Agricola
2013. március 16. 10:17
" a mindenkori hatalom szigorú korlátok közé szorítását." Azaz megbénítását tűzi ki célul. Lényegében arról van szó, hogy „A demokratikus rend azon a képzeten alapul, hogy az emberek képesek kollektív önkormányzásra. A manapság elfogadott nézet az, hogy ezt az uralmat a „nép” választott képviselői útján gyakorolja. A legitimitás alapja tehát a felhatalmazás: mivel a demokráciában a nép a törvényhozó (ezt fejezi ki a népszuverenitás doktrínája), ezért e törvényhozási jogot átruházza képviselőire, és ciklusonként újra dönt arról, a képviselők megfeleltek-e a polgárok elvárásának.” (megadjagábor Konzervatórium) Ha ezt az elvet sikerül megbénítani,akkor az ilyen helyzetben a túl erősek túlereje korlátlanul érvényesülhet. A "Piaci Automatizmusokkal" kapcsolatos abszurd téveszmék Franklin Delano Roosevelt elnök életrajzával kapcsolatos emlékeket juttattak eszembe. A monopóliumellenes törvények meghozatalánál rendkívül érdekesen érvelt. Arra hivatkozott, hogy rendkívül tehetséges emberek a gazdasági élet területén óriási erőfölényre tehetnek szert. Erőfölényük lehetőséget ad nekik arra, hogy a piaci versenyt korlátozva a potenciális konkurenseiket kiiktatva olyan folyamatokat indítsanak el, amikor a gazdasági hatalom néhány ember kezébe kerül, ami politikai hatalommá konvertálható. Feltette a kérdést: „Ez esetben mi különböztetné meg az USA kormányát a Népbiztosok Tanácsától?”
toportyántiszteletes.2
2013. március 16. 10:13
Magyarul ez annyit jelent,nem akarjuk hogy Ócsai gettó legyen Magyarország!
antioxi
2013. március 15. 19:58
. . . 6) Magyarország a magyaroké
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!