Gyilkos poén

2013. március 13. 07:17

Egy demokráciában nem fordulhatna elő, hogy a vezető kormánypárt székházát börtönviselt emberek védjék meg, hogy gyilkosságért elítélt bűnöző „tanítsa” rendre az akciózó diákokat.

2013. március 13. 07:17
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Amúgy rendben is van: a »behatolás« nem törvényes megoldás, kiváltképp demokráciában nem az. Hogy ez a mai rendszer, amit a Fidesz működtet, minek számít, azt nem tudom, hogy nem demokráciának, abban biztos vagyok. Egy demokráciában ugyanis bizonyára nem fordulhatna elő, hogy a vezető kormánypárt székházát börtönviselt emberek védjék meg, hogy gyilkosságért elítélt, igaz, mára már kiszabadult bűnöző »tanítsa« rendre az akciózó diákokat. Lett légyen az a bűnöző még oly elkötelezett híve is a pártnak - amelyre, feltételezhetően ő nem szavazhatott - normális helyen messze távol tartják rendfenntartástól; egyáltalán a párttól. Mert persze fontos az alvilági, és egy egyéb bűnözői elemeket visszavezetni a társadalomba - fontos a bűnbocsánat -, de talán nem feltétlenül erőszakos feladattal kell őket ellátni, és nem is egy parlamenti pártnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2013. március 13. 12:20
2006 őszén meg bambit osztogattak a rendőrök és az emberek buksiját simogatták ugye?
mary
2013. március 13. 12:08
Rohadt kommunisták vagytok mindannyian, akik nem tudják elviselni hogy egy kicsit elkerültetek a húsosfazék közeléből! Tényleg nics demokrácia mert meghagyta ezt a sok liberális-komcsit, és nem űzte el végleg !
mary
2013. március 13. 12:03
Már megint marhaságokat pofázol ! Börtöntöltelékek vagytok mindnyájan, és mégsem ültök börtönben, hanem itt mérgezitek a levegőt !
doncamillo
2013. március 13. 11:34
Ez is elköltötte már az e heti borravalóját! Most megint reménykedsz, hogy kapod ezért a baksist, igaz?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!