Kései üzenet az egykori fiatal demokratáknak egy fiatal demokratától

2013. március 29. 15:38

A Fideszben azt hiszik, hogy a szabadság nem fontos az embereknek. Szerintem tévednek.

2013. március 29. 15:38
Köves Nóra
hvg.hu

„Nem kell félnem, mert végtelen a bizalmam a saját generációmban, azokban a fiatalokban, akik már megízlelték a szabadságot, és tudom, hogy ha néha későn is eszmélnek, végül nem fogják azt veszni hagyni. Mert nem fogjuk hagyni, hogy ebben az országban az erősek elnyomják a gyengéket, és hogy a szegényeket vagy a többségtől különbözőeket bűnösöknek kiáltsák ki. Nem fogjuk hagyni, hogy az állami önkénynek legyenek kiszolgáltatva egyetemeink és kulturális tereink. Nem fogjuk hagyni, hogy a választások tisztaságát tisztességtelen eszközökkel bemocskolják. Nem fogjuk hagyni, hogy az Alkotmánybíróságunkat eltiporják, nem fogjuk hagyni, hogy elvegyék a jövőnket! És félreértés ne essék. Ezt egy idő után egyik generáció sem fogja hagyni. A Fideszben azt hiszik, hogy a szabadság nem fontos az embereknek. Szerintem tévednek. Egy-egy lépés súlyát lehet, hogy a választók még nem látják, de amikor a saját bőrükön érzik majd a kormány kártékony hatását, például a negyedik alkotmánymódosítás bilincseit, akkor erről a »rezsicsökkentés« sem fogja tudni elterelni a figyelmüket.

A Fidesz és én nagyjából egyidősek vagyunk. Egyidősek azzal a törékeny demokráciával is, amit ők most legjobb tudásuk szerint megpróbálnak ízekre szaggatni, azért, hogy minél tovább maradhassanak kényelmes bársonyszékükben, ránk erőltetve tévesen helyesnek vélt fantazmagóriáikat. Ismétlem, a mi generációnk, demokrataként ezt nem fogja hagyni. A kormány végtelenül erőszakos és agresszív, kirekesztő és jogfosztó politikájára újra és újra határozott – egyre határozottabb, de erőszakmentes – választ adunk majd, és megmutatjuk, hogy a szabadság, egyenlőség, szolidaritás, tolerancia és szeretet az egyetlen út, amelyre egy demokratikusan működő jogállam alapjait fektetni lehet. 1989-ben tudta ezt a Fidesz is. Ezért ígérem, hogy addig fogunk nekik tükröt tartani, amíg a magyar nép le nem váltja őket, vagy rá nem ismernek régi önmagukra, eszméikre és arra, hogy azokat mind, egytől egyig elárulták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech
2013. március 30. 08:34
"A Fideszben azt hiszik, hogy a szabadság nem fontos az embereknek." Te honnan tudod ,hogy mit "hisznek" a fideszben ? Fideszes vagy ? Vagy látnok ? Vagy felforgató ?
Ászok
2013. március 30. 06:51
Látom vannak akiknek szabadság helyett megfelel némi Júdás-pénz ami nem csak szánalmas de minősít is. De, hogy a jövönket képviselő generációt megalkuvásra, elvei feladására bírni, állami eszközökkel önszerveződéseiket a civil-fórumakat megalázni és szétverni nem csak erkölcstelen de törvénytelen is. Ez a magatartás nem igazolható azzal, hogy mennyire haragszom a baloldalra. Eluralkodott az a nézet, hogy a hatalom megőrzéséért elkövetett törvénytelenség az emberi jogok sárba tiprása az elmúlt húszegynéhány év minden nemzetközi szerződésének felrúgása megengedett és igazolható.Nálam ezt sokkal szebben megfogalmazták már. "A kormánynak nincs joga korlátozni a lelkiismereti szabadságot a szabad vallásgyakorlást a szólásszabadságot és a sajtót,a gyülekezési jogot és a polgárok jogát, hogy a kormányhoz forduljanak sérelmeikkel.Ez a lényege a szerződésnek amelyet az ország kötött a polgáraival.És bár a szerződések az alkotmány és az emberi jogok nem egyebek mint papírlapok amiket aláírtak valakik de nekünk csak ezek a szerződések vannak de ezeket semmiképpen nem lehet újratárgyalni"
BőröndÖdön
2013. március 30. 05:23
A fidesz ma már öregebb,mint a Biszku Béla!
1120
2013. március 30. 01:57
"A Fideszben azt hiszik, hogy a szabadság nem fontos az embereknek. Szerintem tévednek." Ha ezt hinnék, akkor valóban tévednének! (Szerintem meg fos cikkekért nem kéne egy vasat sem fizetni...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!