Orbán Viktor háborúi

2013. március 29. 09:28

A többség nem a kormányt és nem a Fideszt, hanem személy szerint Orbán Viktort támogatja.

2013. március 29. 09:28
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Orbán Viktor először megpróbált kérni és érvelni. De a jelek szerint ez süket fülekre talált, és így nem maradt más eszköz, mint a háború. Szakítás az IMF-fel, a magánnyugdíjrendszer felszámolása, a bankadó, a különadók, a tranzakciós illeték, a devizahitelesek végtörlesztése kényszerárfolyamon és most a rezsicsökkentés. Mindez nemzetstratégiailag helyes ugyan, de a »birodalom visszavág«, és minden esetben visszahárítja ezeket az őt sújtó terheket, vagyis sajnos mégis megszorítás zajlik, csak két lépcsőben. Először a globalitás lokális hatalmi szereplőit terheli a kormány, és aztán az fogja visszaterhelni a népre. Lehet és kell is most már törvénnyel tiltani ezt a visszahárítást, de éppen az látszik kiderülni, hogy a globális hatalom lokális »rezidentúrája« a törvények felett áll. Ám a magyar »lokalitás« népe kifosztásának legvégső fiziológiai korlátaihoz közeledik immár. Már 2010 előtt is közel volt ehhez, ezért következhetett be a földcsuszamlásszerű győzelem.

A Fidesz »jókor volt jó helyen«, aláállt a sok »NEM«-nek, és ezek IGEN-ként hullottak rá, eddig példátlan kétharmados győzelmet biztosítva. A négyéves ciklus nagy kérdése, hogy e globális háborúban lehet-e ezzel bármit kezdeni. A jelek szerint egyelőre csupán annyit, hogy talán »pattra kihozható a meccs«, és 2014-ben nem lesz rosszabb a helyzet, mint 2010-ben volt. Már ez is óriási eredmény volna, ám kérdés, hogy ez elég lesz-e a magyar társadalom többségének, hogy bizalmat szavazzon a folytatáshoz. Ha kicsit nyersen is hangzik, a többség nem a kormányt és nem a Fideszt, hanem személy szerint Orbán Viktort támogatja. Ahhoz azonban, hogy ez támogatás 2014-ben is meglegyen, »új szövetségre« van szükség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. március 29. 13:23
és külső (zsebszerződés, külföldi kézben lévő bank, szolgáltató, stb. szektorok) érdekeit sérti.
JHonny68
2013. március 29. 12:48
Kiváncsi lennék a következményekre, ha teszem azt a kétszintű kommunikáció helyett, paszív rezintenciaként, modjuk 3-400000 háztartás nem fizetné be a közüzemi, szolgáltatói számlákat, 3-4 hónapon keresztül. Valódi rezsi csökkentés gyanánt. Talán ez lenne a globalóma vége kishazánkban?
Secnir
2013. március 29. 11:54
" Ha kicsit nyersen is hangzik, a többség nem a kormányt és nem a Fideszt, hanem személy szerint Orbán Viktort támogatja. " hát, bogaras bácsi, nem tudom. nem tudom, hogy mikor járt a hírtv stúdióján kívül. speciel, a kisvárosban, ahol lakom, fidesz-kdnp-s jelölt győzött, aki korábban a polgármesterünk volt (független polgármester. előtte fidesz, mdf, független. meg volt tanácselnök is mszmp-sként, de '90-ben elsőként szaggatta le a vörös csillagot a sapkájáról, és vallásos lett hirtelen). namármost. jelen állásban az elmúlt egy évben egy jó szót nem hallottam róla. ha állok a boltban, patikában, és a fideszt, őt, vagy viktort emlegetik, akkor nem úgy emlegetik, mint 'megváltó', 'hős', 'agyafúrt', meg ilyenek. hanem kőkemény kurvaanyázás. és várják 2014-et. és a környéken szintén. tehát lehet, hogy a kövzvéleménykutatók pesten, a belvárosban tudtak valami 27%-ot mérni, aminek örül, kedves bogaras bácsi, de kijjebb már nem lesz az meg. nagyon nem lesz meg. minél messzebb megy pesttől, annál inkább. és a többség vidéken lakik, nem pesten...
csigamika
2013. március 29. 11:45
"...eddig példátlan kétharmados győzelmet biztosítva." fogalmam sincsen miért, de rendre sikerül elfeledni, hogy anno horn gyulának szintén kétharmada volt, igaz koalicióban, de kétharmad volt, és a hegyek egeret szültek, meg egy koaliciós fidesz győzelmet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!