A bizonyíték

2013. február 26. 10:43

Mondd meg a fiúknak, hogy végig hazudtam nekik. Hiába a vezérük mániája, én igazából nem is szeretem a focit.

2013. február 26. 10:43
Kácsor Zsolt
NOL

„ – Elárulom, az a parancs, hogy szedjek össze rólad valami terhelőt, hogy a kirúgásodat a frakcióban meg lehessen magyarázni. Valamivel be kell fogni a szájukat. Bizonyíték kell.

– Tényleg? – kérdezte a volt cégvezető korántsem meglepetten. – Akkor hajrá. Nem fogsz találni semmit.

Erre a másik izzadni kezdett, s azt mondta, hogy neki muszáj találnia valamit. Muszáj, érti? Ezért arra kéri volt főnökét, hogy saját maga álljon elő valami aprósággal. Bármi jelentéktelen kis üggyel. Így elkerülhető a mélyfúrás, a kutakodás. S garantálható, hogy nagy disznóságok nem derülnek ki soha.

A volt cégvezető eltűnődött, majd bólintott.

– Jó – mondta. – Akkor elárulok valamit.

A másik előrehajolt, s feszülten várta a bizonyítékot. Erre az előd is közelebb hajolt, körülnézett, hogy nem hallja-e őket valaki, s azt suttogta:

– Mondd meg a fiúknak, hogy végig hazudtam nekik. Hiába a vezérük mániája, én igazából nem is szeretem a focit.

Majd az igazgató meghökkent arcát látva azonnal helyesbített:

– Illetve ne is. Ne azt mondd, hogy nem szeretem. Mondd azt, hogy halálosan unom. És mindig is untam. Elég lesz?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. február 26. 14:48
Kezdő írók hibája, azt hiszik az olvasó beveszi a fantazmagóriáját. Bár ezek szerint ott tartunk, hogy a baloldal novellákkal operál a hírlapokban. Ez sem lenne baj, ha nem lenne bűn rossz.
Next adósság
2013. február 26. 13:13
Kácsor, ekkora fejjel elmehetnél a Vidámparkba léggömb fújónak, erttől a tömény hülyeségedtől magatól felfújódna az MSZP-s lufi. Hümm!
Next adósság
2013. február 26. 13:10
Kácsor, ti meg a pénzt, és a vagyont nem szeretitek, ha másnál van.
states
2013. február 26. 12:33
Szegény Népszabó, leánykori nevén Szabad Nép, alias Tellér-levél hamisító, meglehetősen frusztrált, mert egyre nyilvánvalóbb, hogy a 4 szűk esztendőből 7, akarom mondani 8 szűk esztendő lesz. Hiába a napi betevő orbánozás, fasisztázás, diktatúrázás, sajtószabadságelhalálozás, az eredmény egyre sovánkább. Kitartás, elvtársak, lesz még 2018 is, vagy ha nem, akkor 2022, és így tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!