Shortoljunk együtt, Viktor!

2013. február 08. 18:59

Az nem igazságos, hogy csak néhány ember tőzsdézhet a bennfentes információk birtokában, miközben másnak is joga van spekulánsnak lenni.

2013. február 08. 18:59
Gomperz Tamás
hvg.hu

Az világos, hogy az elemzők és a brókerek, ezek a viszonylag keveset gondolkodó tőzsdei szakmunkások gyengíteni fogják a forint árfolyamát, ha Matolcsy, és erősíteni, ha Varga nyer. Holott teljesen mindegy melyikük a befutó, mert a jegybankelnök Orbán Viktor lesz. Még mindig nem értik. Csupán tipográfiai különbség, hogy kinek a neve szerepel a névtáblán. Ez egy olyan ország, ahol a nyugdíjas orvosok és tanárok egyéni munkakérelméről is a miniszterelnök dönt. Itt minden alátartozik, itt mindent ő akar meghatározni. Most emelte éppen kormányzati szintre az iskolák krétavásárlási igényeinek elbírálását.

Majd pont a Nemzeti Bankot nem ő fogja irányítani. (...)

Ezért a következő összeesküvést javaslom: először bejelentik, hogy Varga lesz az elnök, a forint emiatt erősödik, én elrohanok eurót venni, ezután váratlanul Matolcsyt nevezik ki, a forint beszakad, eladom az euróm, és a nyereség felét átutalom a miniszterelnök nem létező offshore számlájára. Jól jár mindenki. A többi nem számít.

A monetáris politikával meg úgy is az lesz, ami Habony Árpád szerint jól hangzik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya őrnagy
2013. február 09. 15:25
- Gombperec úr! Egy ember jön a főlegvár felé! Fogassa el. - Miért felség? - Ez az én dolgom. Azonnal fogassa el, vessék börtönbe és hajnalban a vár fogán... - Felség! - rebegé. - Csend! Kora hajnalban a vár fogán felpofozni és egy balegyenessel kitoloncolni.
tunde04
2013. február 09. 14:43
" gyengíteni fogják a forint árfolyamát, ha Matolcsy, és erősíteni, ha Varga nyer. Holott teljesen mindegy melyikük a befutó, mert a jegybankelnök Orbán Viktor lesz. Még mindig nem értik." na, de itt vagy te nekünk kedves Gomperz,aki érti és tudja és tudja! és milyen jó, h tudásodat megosztod a hávégé hasábjain keresztül szegény, tudatlan emberekkel. vagyis velünk. kösz a tippet! majd figyelünk, h ki lesz a jbe, és akként fogjuk befolyásolni a forint árfolyamát. csak azt nem értem, ha mindenképpen Orbán lesz a jbe, akkor mit csináljunk a forinttal? bolond!
Selamat
2013. február 09. 14:24
Ne bénáskodjatok már jobban ott a nagy rakás szar hvg-nél! Nagyon jól tudjátok, hogy a shortolást a néphazugság elvtársaitoknál kell keresni, s a jövőben majd együtt shortoljátok meg a MOL-tól kezdve az akármiig, mindent. Balfácánok.
gabuci
2013. február 09. 12:50
hát ez sajnos valahogy így zajlik kis hazánkban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!