Egyszerűsített szabadság – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXI.

2013. február 18. 14:44

A hazai vállalkozások számára egy dolog mindenképpen nagyobb fenyegetést jelent a bonyolult adminisztrációnál: a menetrendszerűen érkező egyszerűsítési program.

2013. február 18. 14:44
Balogh Ákos Gergely
Mandiner

Az NGM a távolléti díj új szabályozásával egyszerűsítette az adminisztrációt. Az egyszerűsítés olyan jól sikerült, hogy a jogértelmezést segítendő a Nemzeti Munkaügyi Hivatal módszertani segédletet is készít a távolléti díj kiszámításához – áll a tárca közleményében.

Már az sem lebecsülendő teljesítmény, hogy a szabadság idejére járó bér kiszámításának egyszerűsítésével sikerült mindenkit összezavarni, és míg korábban az adott hónap fizetése nem függött a fizetett szabadnapoktól, addig most már lehet taktikázni, hogy akkor februárban, júliusban vagy szeptemberben menjen-e szabadságra a t. munkavállaló. Ennél is nagyobb siker azonban, hogy a január 1. óta hatályos szabályozásról a tárca februárban is csak annyit tud mondani, hogy készül majd módszertani segédlet a számításokhoz – a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján egyelőre nyoma sincs e csodaszernek, hiába telt már el tíz nap az NGM közleményének kiadása óta.

A hazai vállalkozások számára egy dolog mindenképpen nagyobb fenyegetést jelent a bonyolult adminisztrációnál: a menetrendszerűen érkező egyszerűsítési program.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kidon
2013. február 18. 17:50
Milyen méltatlanul alulkommentelt topic!
kuwiq
2013. február 18. 16:59
Arra biztos jó lesz, hogy pár ezrestől megint megszabadítsanak, függetlenül attól, van-e bevételem vagy nincs. Minden évben van legalább két , egyenként minimum 30 ezres bejelntenivaló a cégbíróságon, legyen bevételük meg az ügyvédeknek is. A NAV rutinszerűen bírságol, külön hetes meló, mire bebizonyítjuk, miért nincs igaza, és persze ügyvéd nélkül reménytelen jobb belátásra bírni őket. A bankokat is fel fogjuk tőkésíteni megint a 3 millás alaptőkésítés miatt. Télleg tele már ezzel a bolsi tempóval az összes mellékvesém.
Trükkök Százai...
2013. február 18. 15:28
csakazértis söralátét
tarackos
2013. február 18. 15:28
Ezen sztem minden munkavállaló bukni fog néhány ezrest. Ráadásul senki sem kérte. Megmentették a szabinkat mint a manyupot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!