Nagyon tetszik, hogy megmozdult a diákság

2013. január 12. 12:05

Nagyon szomorú, hogy ennyi fiatal elhagyja Magyarországot, annyira reménytelen a jövőképük, hogy nem tud körvonalazódni egy olyanfajta látomás, hogy ebben az országban jó lesz élni.

2013. január 12. 12:05
Kiss Tibi
A Budapest Bábszínház blogja
Triviális kérdés, és persze nyilván benne van a dalaidban, de mit üzennél a mai fiataloknak?

Nagyon tetszik az, ahogyan most megmozdult a diákság, annyira szimpatikusak és annyira velük vagyok lélekben, hogyha kell valami segítség, szóljanak! :) Nagyon fontos, hogy az ő jövőjükről van szó. Én azt hiszem, hogy amikor mi fiatalként nekimentünk a világnak, iszonyatosan nagy reményekkel voltunk, hogy miénk a világ, csodálatos dolgok fognak történni. Kiderült közben az elmúlt huszonvalahány évben, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, és nem értem, hogy miért nem sikerül beteljesíteni ezeket a reményeket. Amikor hozzányúlnak a kultúrához meg hozzányúlnak a fiatalokhoz, akkor már én is dühös leszek. Nagyon szomorú, hogy ennyi fiatal elhagyja Magyarországot, annyira reménytelen a jövőképük, hogy nem tud körvonalazódni egy olyanfajta látomás, hogy ebben az országban jó lesz élni. Én nagyon szeretem ezt az országot és Budapestet, mert iszonyatosan nagy potenciál van benne. Csak ez az ország húsz éve is egy nagyon jó lehetőség volt. De ami most folyik az elmúlt tizenvalahány évben, az nagyon roncsoló, romboló. Ezt be kéne fejezni. És ezért tök jó, hogy a fiatalok felemelik a hangjukat. Bízom bennük. Tudom, hogy rengeteg olyan érték van ebben az országban, amire büszkék lehetünk, ezekre kéne odafigyelni. Nem szeretnék úgy meghalni, hogy még mindig csak egy jó lehetőség az ország. Tök jó lenne megélni azt, hogy elindult valami.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákos lecsó
2013. január 13. 10:24
Milyen jövőképe lehet itt a kétkezi melósnak? Aki 600 Ft-os órabérért dolgozik már hálát adhat az Istennek, hogy kúrva jó munkahelye van. Még akkor is, ha csak 6 órásra van bejelentve. 600 Ft az 2 azaz KETTŐ euró. Ennyiért föl sem kelnek reggel a Lajtán túl, oszt jó napot.
Soma
2013. január 13. 00:28
Most nem azok a fiatalok emelik fel a hangjukat, akiket egy percig is érdekel a diáktársaik sorsa! Öncélú, Kunhalmi Ágnes értelmi szintjén és egzaltáltsági fokán zajló magamutogatás, ami folyik. Olyan pont, ami lényeges lenne, nem szerepel a listájukon.
Fakutya tizedes
2013. január 13. 00:27
Hiányolom még a Műlábtyúkszemtapasz-leszedők Dalárdájának, a Szilikonmellfelfújók Érdekvédelmi Szövetségének és a Feminista Guminők Mozgalmának megnyilatkozását.
Fakutya tizedes
2013. január 13. 00:25
Ez ilyen mutogatós faszi? Hány diplomával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!