Ujjgyak – A gesztus

2013. január 25. 08:32

Amikor megjelent az MTVA nyilatkozata meg a cikkem, a hír végigszaladt Lisszabontól Stockholmig, internet, újságok, tévék, rádiók. Aztán két napig ezeket hessegettem. Akkor itt most ki gyalázta az országot?

2013. január 25. 08:32
Esterházy Péter
Élet és Irodalom

Az MTVA vezérigazgatója, Böröcz István a Heti Válasznak adott interjújában most már egyetértett a szerkesztő döntésével, mert a mondottaim »nem illettek a programajánlóba«. (...) Ha nem történt hiba, szólt az interjú drámai kérdése, akkor mért kértek bocsánatot? Megint jött az az én nagy munkásságom, melyet láthatóan kibaszottul tisztelhetnek arrafelé, és aztán: hogy ezt gesztusnak szánták, tekintsem annak.

Ó, hogy csípje meg a kánya. (...) Hát el tetszik lenni tévedve lenni. Van az az anekdota a szolnoki rendőrfőnökről meg a kurváról, hát ön már rég nem lesz vezérigazgató, amikor én még mindig strichelni fogok a Körúton, úgy értve, hogy még mindig n-ed rangú magyar író leszek, büszkén, hogy tagja lehetek annak a céhnek, amely nélkül ön vezérigazgató sem lehetne. Ez sok, visszavonom, lehetne. Mert mért ne lehetne meg egy közrádió irodalom nélkül? De akkor Wass Albert sincs. (...)

Megemlítem még, hogy amikor megjelent az MTVA nyilatkozata meg utána itt a cikkem, a hír végigszaladt Lisszabontól Stockholmig, internet, újságok, tévék, rádiók. Aztán két napig ezeket hessegettem. Ezt szokták jobbról úgy mondani, hogy szaladgálnak külföldre gyalázni az országot. Kérdezem: akkor itt most ki gyalázta az országot, ki keltette rossz hírét?”

Részletek az Élet és Irodalom január 25-i számában olvasható írásból

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. március 26. 21:23
TE!!!
picur3ka
2013. február 03. 04:21
"Megemlítem még, hogy amikor megjelent az MTVA nyilatkozata meg utána itt a cikkem, a hír végigszaladt Lisszabontól Stockholmig, internet, újságok, tévék, rádiók." Lol! Nagyon nepszeru tetszik lenni. Esetleg mindenki olvassa magat Lisbontol Stockholmig? Nem, kerem, igy fut a hazaarulo zsido kommunista network kedves Peter, mindenki tudja ezt.
Katzky Márton
2013. február 01. 22:28
Hál' Istennek egyre nyilvánvalóbb, hogy kitől mi várható ... Egy ilyen zsidótól ez ...
narmer
2013. február 01. 22:26
Így gondozd a magyarodat.Erre nincs bocsánat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!