Orbán és a többiek

2012. december 07. 08:32

Orbán Viktor unortodox stratégiája nemcsak elfogadja az igazságtalanságokat, hanem mélyíti és szélesíti azokat.

2012. december 07. 08:32
Pető Péter
Pető Péter
NOL

A valódi üzenet az: csak a tehetősek srácai érhetnek célba. (Persze vannak különleges tálentumok, akik akkor is nyernek a százméteres versenyben, ha a többiek hatvan méter fórt kapnak. De nem születhet mindenki Usain Boltnak.) A retorika, azaz a kormány diákhitel mint állami finanszírozás propagandája pedig legalábbis visszataszító. Részint, mert nettó hazugság, részint otromba vicc, hogy akkor küldik adósságba azokat, akiknek zéró a tartalékuk, a támogatásuk, amikor az ország ádáz „háborút” vív a fő ellenség, az adósság ellen, amely – mint tudjuk – kalodába zárja hazánkat, s nem engedi önrendelkezésünket.

Az Orbán-kormány a társadalmi mobilitás megszüntetésére, a jobb élet reményének szertefoszlatására törekszik. Ezzel megint levert egy cölöpöt, amelyen építkezhet az újjászerveződő magyar baloldal, amelynek politikája nem koncentrálhat másra, mint az oktatásra, a felemelkedés lehetőségének megteremtésére. (És okos és igazságos tandíj- és ösztöndíjrendszert kell kínálnia, s tilos ingyenességet hazudnia.) A késő orbánizmus alkonyán pedig a felsőoktatásnak még önfenntartónak kell lennie – miközben végképp államosítják azzal, hogy kancellárokat ültetnek az egyetemek nyakába –, a futballnak viszont jár a közpénz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2012. december 07. 11:35
a liberális ortodoxia vitt idáig el bennünket ha nem tévedek!! ő miattuk van a FIDESZ és tart itt aszinte minden értékes cégétől szolgáltató vállalatától megfosztot kirabolt Magyarország és élnek mélyszegénységben a családok 100 ezrei!!!
Viktus
2012. december 07. 11:23
http://hvg.hu/itthon/20121206_Semjen_ELTE_vizsgalat_eredmeny jobb, ha butábbak a népek így jobban tudnak ott a nagyságosok ügyeskedni :D
korona
2012. december 07. 09:17
Milliárd szerencse, hogy a ravasz Orbán Viktor kaparintotta meg a gyeplőt! Már ezerszer kicsináltak volna bennünket a technokrata, érzéketlen, nagyon is (sic) "szocialisták". Ilyen világban ilyen kormányfő kell. Mindenki nézzen körül, és azt fogja tapasztalni, hogy a világ ÖSSZES országa kegyetlenül ravasz, gonosz és sehol sincs már tisztesség, becsület, egyenesség. Ezt a zsidók csinálták a pénzüzleteléseikkel. Addig lesz nyugalom ITT, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök! És hol van már 2008? Akkor még Orbán sem volt ennyire tájékozott a világpolitikáról. Meg KELL bocsátanunk neki minden akkori kijelentését! Azt kívánom, hogy az eljövendő Magyar Királyság első miniszterelnöke Orbán Viktor legyen! Éljen a Magyar Királyság !!!
liberálzöld.
2012. december 07. 09:06
A bőrörök nem ér ennyit! Szerintem ez nem off: "A budapesti közműcégek vezetői sokmilliós jutalmakat vehetnek fel az idei munkájukért, ha elfogadják az éves beszámolójukat. Kilencen kaphatnak többet 5 millió forintnál. A legtöbbet Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója és a nemrégiben a MÁV éléről a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) élére igazolt Szarvas Ferenc vághatja zsebre, hiszen szerződésük szerint évi 19 milliós bérük 40 százaléka, azaz 7,68 millió forint illeti meg őket."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!