Isten szeretetének a jele

2012. december 22. 14:28

Látjuk mindenütt az ünnep csillogó jeleit, de milyen jelt ad Karácsonykor az Isten?

2012. december 22. 14:28
Karsay Eszter
Református.hu

Hol keressük Isten szeretetének a jeleit? A tudományban, szenzációban, extázisban, csodagyógyulásban? Ma is csak a Gyermek a jel. Az ember Jézus. Arról ismerhető meg, hogy éppen olyan, mint bárki más. Mint mi. Gyermek a jászolban – a gyöngeség és kivetettség jele. Jézus az ilyen védtelenekkel azonosítja magát. A keresztjén is kiszolgáltatja magát, mert Isten halálos szeretetét hordozza, így vált meg. Keresztje a megváltás jele. Mert Jézus több mint mi: Isten Fia. Aki találkozik vele és követi Őt, megtelik szeretetével. Önmagunk fölé emel. Isteni életre képesít.

Szükségünk van jelre, de meg kell tanulnunk olvasni és értelmezni azt, mert a jel túlmutat önmagán – üzenetet hordoz. Folytonos hívást: jöjj, ismerj meg! Jelfogó kell hozzá, rezonancia: hit és bizalom a jeladóban, Istenben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!