Attól még nem lesz finom...

2012. december 07. 06:55

A fiatalság úgy áramlik kifelé a karámból, mintha újra lebontották volna a Berlini Falat. Mindegy, hova, csak el Magyarországról.

2012. december 07. 06:55
Jabronka Richárd
Népszava

Az a gyanúm, hogy a videó készítői valóban csak a kínálkozó lehetőségeket mérték fel, amikor összesűrítették a képeket. A tehetősebb, főként fővárosi fiatalokat vették alapul, akik megtehetik, hogy bármikor kihasználják a plázák nyüzsgését, és elmenjenek az összes fesztiválra. Az eszükbe sem jutott, hogy nem minden fenékig tejfel kishazánkban. Elkeseredett, jövőkép nélküli fiatalok, (nyakukon az idebetonozó tanulmányi szerződéssel és a Diákhitel 2-vel) akik kénytelenek oktatási időben is diákmelót vállalni, hogy eltarthassák magukat, családjukat. Nekik sincs bajuk a sétarepüléssel... nem azért akarnak a légtérből is kirepülni, (mint Kun Béla, zsebében zserbókkal) mert nálunk nincs elég szórakozási lehetőség. Ők azért akarnak elmenni, mert a nagyhatalmú kétharmad derékba törte a jövőjüket! Igaza van Orbán Viktornak: Hamarosan tényleg csak a romkocsmák adhatnak reményt.

Örvendetes, hogy az Új Nemzedék megvilágítja a szép dolgokat, mint akkoriban a Sztálinvárost építők propagandafilmjeiben, de ettől még sanyarú helyzetben van a nép. Ahogy Örkény mondaná: »Lópikula fog itt folyni, nem acél!« Gyerekek, attól, hogy a végterméket leöntjük cukormázzal, még nem lesz finom!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2012. december 07. 17:00
Azért mennek el, mert most lehet. Kinn kevesebb a munka és felelősség (az itthoni néha nehezen elviselhetetlen sokkal szemben) viszont több a jövedelem és nyugi van, nem öli az ellenzék a kormánypártot bel és külföldön. Óriási a tévedés, semmi politikai ok nincs, egyszerűen megfizetik azt, akinek a munkájára szükség van, hagyományosan megfizetik és nem kívánnak lehetetlent, pl. h. két és többgyermekes anyák versengjenek a munka frontján a gyermektelenekkel. A békesség csak a ráadás. Nem az Orbán kormány bűne, h. mire lehet menni, mert van fogadókészség, addigra itthon anyagilag teljesen ellhetetlenült a helyzet. Nem kellett volna kiárulni az országot és emellett eladósítani. Köszönjük SZDSZ és MSZP! Az orvosoknak régen fizetést kellene kapni és nem "hálapénzt". A lakhatás költségeit régen tartalmaznia kéne a fizetéseknek. Érdekes, ezek azok a problémák, amikkel a csehek, lengyelek sikeresebben birkóznak, bár ott is sokan elmennek, viszont az a káosz, ami az egészségügyben van (fizetés nagyon alacsony, hálapénzre és magánnak csak csúfolható "magánpraxisra" van alapozva a legmagasabb presztizsű értelmiségi szakmában a megélhetés) több, mint 60 éve magyar speciálitás. Ezek 22 és többéves bűnök és nem az Orbán kormány 4+2.5 évéhez kötődnek.
durrbele
2012. december 07. 13:21
Attól még hogy az MSZP újra szegény elnyomók pártját játssza még nem lesz elfogadható!
laci0011
2012. december 07. 11:40
Richárd,nem jön be neked a :mi vagyunk a jófiúk?Pedig ennyivel kell beérned.
Agricola
2012. december 07. 11:10
Elképesztő a Népszava Jabronkájának arcátlan hazudozása: „ Ők azért akarnak elmenni, mert a nagyhatalmú kétharmad derékba törte a jövőjüket!” Róna Péter a bankvilág sűrűjében New Yorkban bankvezérként a gyakorlatban is bizonyította rátermettségét, nem úgy, mint Jabronka, a propagandista, aki csak egy „Kávéházi Konrád” . Akármit állíthat a valóság kontrollja nem hat rá. Róna Péter Schifferhez írt levelében többek között ezt írja: „A magyar gazdaság és társadalom vergődésének okairól sokat lehetne írni és mondani - írtam és mondtam is – de van egy, amelyik nézetem szerint az összes többit maga mögé utasítja, ez pedig a devizahitelezés.” Meg is nevezi a felelősöket név szerint és nem a kétharmad tájékán keresgél. "1. Életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, 2. a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, 3. maga a bankrendszer működésképtelenné vált, 4. kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, 5. munkahelyek százezrei szűntek meg, és 6. a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd „termék” bevezetése miatt. 7. Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a „hitelfelvevő” részéről, aminek az a lényege, 8. hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, 9. az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. 10. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. 11. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyam mozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet.” Erről a bankárok szerecsenmosdatásában jártas Népszav Jabronkája hallgat, mint dinnye a fűben, mert nem kenyere, hogy „kibontsa az igazság minden szeletét!” Hozzáértő emberek ugyanúgy gondolkodnak a devizahitelezés Magyarországon kialakult és az akkori felelős pozícióban üldögélő személyek által eltűrt gyakorlatáról, mint Róna Péter. Máshol a világon is eladósodtak, de nem ilyen aljas feltételekkel. Milyen szerződéseket kötöttek ügyfeleikkel a magyarországi, külföldiek által tulajdonolt bankok? „Áttanulmányozva a szerződések szövegét, a törlesztőrészletek emelése nem volt jogszerű. Én tagja vagyok a New York-i ügyvédi kamarának, de mivel nem vagyok tagja a magyarnak, nem akarok a magyar jogról véleményt alkotni. Nem ismerek azonban olyan jogrendszert, amely szerződésnek minősít egy megállapodást, amelyben az egyik fél mondja meg időről időre, saját kénye-kedve szerint a másik fél szerződési kötelezettségeit. Ilyen nincs. A római jog óta ez példátlan dolog. (OrangeOrder http://orangeorder.blog.hu 2011. december 7. 23:42 mandiner) l
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!