Hajrá 1968! Tanácsok tüntető diákoknak

2012. december 11. 00:08

Kissé úgy bolyongtak körben a városban, mint Hannibál Itáliában. És annak tudjuk, hogy mi lett a vége. Sajnos, ha a tábornoknak nincs mersze megostromolni Rómát, akkor fennál Zama veszélye.

2012. december 11. 00:08
Brendel Mátyás
Piroslap

„2006-tal ellentétben ezen az éjszakán intelligens fiatalok végigvonultak a városon. Nem törtek, nem zúztak, nem gyújtottak fel semmit. Megmutatták, hogy civilizáltabbak és kulturáltabbak, mint a 2006-os csőcselék. Közben 300-ról ezer körülire növekedett a tömeg. Ez egyébként egy régi gondolatomat igazolja egy kicsit. Az ellenzéki tüntetések eddig tipikusan álló tüntetések voltak. A valahonnan valahova tartó tüntetés sokkal jobb. A végén persze akkor is lehet szónokolni, és műsorozni. Csak az emberi psziché már csak olyan, hogy szeret valahonnan valahová haladni. Szereti, ha van célja, és a fizikai célnál nincs jobb motiváció.

Másrészt kissé úgy bolyongtak körben a városban, mint Hannibál Itáliában. És annak, tudjuk, hogy mi lett a vége. Sajnos, ha a tábornoknak nincs mersze megostromolni Rómát, akkor fennál Zama veszélye.

De nem ostoroznám itt a hallgatókat, ami ezen az estén történt, az azért mégiscsak történelmi. Ami megjelenik a tévékben és újságokban, azért megérte. Valahol az este közepén volt egy pillanat, amikor majdnem összeomlott minden, mert a Ha-ha nem volt éppen a hídfoglalás mellett. Nos, gondoljuk, mennyivel jobb újságcímek azok, amelyek megjelentek, mint az, hogy: »a diákok fórumoztak, tanakodtak, aztán hazamentek«.

Én attól nem tartok, hogy a diákokat a 2006-os tömeghez vagy korábbi hídfoglalókhoz hasonlítják majd, ez nem jön be, mert ezek a fiatalok sokkal értelmesebbek, és ez látszik is egy felvonuláson. Látszik a szlogeneken, a plakátokon, a viselkedésen, az arcokon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alarik
2012. december 11. 10:57
Te Mátyás, szaladj és szólj Danny-nek, hogy jöjjön kicsit nosztalgiázni ő is. Idióta.
kukagyerek
2012. december 11. 10:21
".. ez nem jön be, mert ezek a fiatalok sokkal értelmesebbek, és ez látszik is egy felvonuláson." Ne hízelegj balf@sz, mert ez sem jön be!
birkakaka
2012. december 11. 10:11
Kivonult a csőcselék az utcára.
Senye Péter
2012. december 11. 10:02
Kár a mostani helyzetet összehasonlítani 1968. Párizsával (http://www.francianyelv.hu/francia-tortenelem/1968/432-diaklazadasokat-hozott-68-majusa) Akkor a jóléti társadalomtól megcsömörlött maoista aranyifjúság több szexuális szabadságot stb. követelt. Most a megkurtuló nemzeti jövedelem újrafelosztásáért folytatott küzdelem egyik ütközetecskéje folyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!