Adósságátvállalás: a pazarlókat jutalmazzák

2012. október 29. 17:17

Orbán Viktor főúri kegyelméből úgy tűnik, hogy megmenekülnek azok az önkormányzatok, amelyek az elmúlt években tetemes adósságot halmoztak fel.

2012. október 29. 17:17
Szilágyi Péter, Várnai László
LMP

Az Orbán Viktor által bejelentett önkormányzati adósságátvállalás kedvező helyzetbe hozza a felelőtlenül gazdálkodó önkormányzatokat és bünteti a felelős gazdálkodást. Az LMP elutasítja az olyan adósságrendezést, amely nem foglalkozik a felelősség megállapításával.

A miniszterelnök 612 milliárdos önkormányzati adósságállomány átvállalását jelentette be. Orbán Viktor főúri kegyelméből úgy tűnik, hogy megmenekülnek azok az önkormányzatok, amelyek az elmúlt években tetemes adósságot halmoztak fel.

A problémát és annak kezelésének sürgősségét nem vitatva az eljárás maga botrányos és méltánytalan. Botrányos, mert nem számoltatja el az adósságot felhalmozókat. A hitelből spekulálókat (Hódmezővásárhely), vagy a helyi presztízsberuházások megvalósítóit (Kaposvár, Debrecen) ugyanúgy kezeli, mint azokat az önkormányzatokat, amelyek kényszerből adósodtak el. Mindez méltánytalan azokkal a településekkel szemben, amelyek felelős és mértéktartó gazdálkodást folytattak annak ellenére, hogy az elmúlt években folyamatos forráskivonás történt ezen a területen.

A Lehet Más a Politika súlyos problémának tartja az önkormányzatok eladósodását. Az LMP azonban differenciált adósságrendezést követel, amely tekintettel van az eladósodás okaira is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. október 30. 00:10
"Orbán Viktor főúri kegyelméből " A versenyző cseréljen helyet Kósa Judittal (népbaszóság).
Kommentelő
2012. október 29. 20:13
A manyup elkommunizálásánál is az járt jól, aki nem takarékoskodott, hiszen nem vesztett semmit. Most is azok a fideszes önkormányzatok járnak jól, akik a polgári ízlés jegyében milliárdokért csináltattak díszburkolatot a Közgéppel. Ez a fideszes konzervativizmus!
Hogyisvan
2012. október 29. 17:34
..közpénzből párt propaganda! Ahogy az emútötvenévben csinálták! Ahogy szüleik a foximaxin tanulták!
balbako_
2012. október 29. 17:29
Ha nem segít az önkormányzatoknak, akkor az a baj, ha segít főúri kegy. De nagy az Isten állatkertje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!