Rocksztár, mégis valódi példakép: Kiss Tibi

2012. október 14. 10:22

Lásd a Mandiner egyáltalán nem könnyes tapintatáról híres kommentelőinek egyértelműen és kivétel nélkül pozitív megnyilatkozásait.

2012. október 14. 10:22
Michnai Attila
Heti Válasz

„Talán a felmenőktől örökölt pedagógusi véna teszi, a Quimby énekes-dalszerzőjét bárki fia-leánya választhatja példaképül, méghozzá politikai hovatartozástól függetlenül, ami külön ritkaság. Lásd a Mandiner egyáltalán nem könnyes tapintatáról, feltétlen tekintélytiszteletéről híres kommentelőinek egyértelműen és kivétel nélkül pozitív megnyilatkozásait a náluk a minap közzétett, a Duna Tv Szerelmes Földrajz című Bartók Béla emlékdíjas, Kiss Tibit szerepeltető videójának hozzászólásait. Pedig a politika, ahogy legtöbbünkét, az ő családját sem hagyta háborítatlanul, derül ki filmbéli, minden kommentárt mellőző szavaiból csak amúgy mellékesen, az egykori, az államosításnak áldozatul esett családi pékségük impozáns épülete előtt elhaladva gyermekévei helyszínén, Badacsonyban.


A saját bevallása szerint is igencsak vásott kölyöknek induló mesélő (négy évesen már a háztetőről szedte le a rémült család) nem a legfényesebb iskolai szereplésének ékes bizonyítékául szolgál a szájából a filmben kétszer is elhangzó baki, ahogy a Tapolcai medencét következetesen csak az annak szomszédságában fekvő Káli medenceként emlegeti. A suszter cipője lyukas, a híres pedagógusokat felvonultató család gyermeke meg vásott, kínálkozik a megállapítás, hogy majd még a kábítószeres lét poklát is megjárt művész húsz év kemény munkája nyomán mégis vonzó, szeretendő mintaként tűnjön fel egy egész ország népe előtt.

Mert két évtizedes pályát maguk mögött tudva, ráadásul egy másik együttesnek, a Csík zenekarnak köszönhetően legendássá lett dalukkal hirtelen országos ismertséget szerző Quimby élén Kiss Tibi igenis kikezdhetetlen példát mutat fiatalnak, öregnek, akad be valamitől a gondolat lerázhatatlanul a film nézőjének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarjon_sünt
2012. december 10. 12:50
ritkán présel ki magából két értelmes mondatot egymásután ez a neves szerző, most végre sikerült. de azért látszik, hogy fingja nincs a quimby pályájáról, ha azt hiszi, hogy a most múlik... feldolgozásával futottak be.
Gubbaszt0tt Zsivaj
2012. december 10. 11:37
Ezzel az erővel azt is mondhatná ez a majom, hogy a Honky Tonk Women-t a Veresegyházi Asszonykórus futatta be.
Claypool
2012. december 10. 11:36
Azért ez a legendás mandineres kommentelő horda ,akiket még Hollósy Frigyes bá is felemlegetett, ugyanabban az országban él,ugyanazt a zenét hallgatja, vezetés közben is ugyanazt a rádiót,ugyanazokkal a zenékkel követi,nap mint nap!Kis Tiborról csak annyit,hogy az a fajta lokálpatriotizmus,amiről a Duna tv műsorában tanúbizonyságot tett , példaértékű, minden önmagát Magyarnak valló ember számára!
StG
2012. december 10. 11:36
Azért talán akkora baromságot nem mondott ezzel. Ti. az országos ismertség alatt szerintem azt kellene érteni, hogy a széles néptömegeknek is eszébe jut egy dalcím az adott együttesről. Egyébként van egy fogadásom, hogy ha 100 embert megkérdeznénk, hogy mondjon egy dalt a Metallicáról, akkor a Nothing else matters győzen, pedig az sem nem jellemző a csapatra, sem nem azzal futottak be. Amúgy tényleg érdekelne, hogy akár a Quimby, akár a Csík zenekar tagjainak mi a véleménye a Most múlik pontosan népszerűségéről. Mert pl. játszhatnak akármilyen jó népzenét vagy feldolgozást Csíkék, egy nagyobb falunapon mégiscsak a Most múlik..-ra fognak igazán csápolni/sikítozni/együtténekelni a népek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!