Index ráncfelvarrás 2012

2012. október 31. 14:56

Még az is lehet, hogy 2013 végére egy friss, az eredetihez már csak nyomokban hasonlító új Indexet fogunk nézegetni a reggeli kávé mellett.

2012. október 31. 14:56
Szabó Gergely
Webisztán

„Közben a 2007-es csapat nagy része (köztük én is) elszivárgott már az Indextől, de persze az élet nem állt meg. Az elmúlt években középre rendeződött a site, lett háttere, szélesedett a bal hasáb a nagyobb hirdetési méretek miatt. Bekerült egy csomó layout, ami korábban nem volt. Lásd például a Nagy Kép oldalát. Nem biztos, hogy ezek feltűnnek az olvasóknak. De ez így is van jól. Valószínűleg van Magyarországon több százezer ember, aki bármilyen screenshot alapján meg tudja mondani, hogy az a screenshot az Indexről készült-e vagy sem. 

Mindeközben azt is gondolom, hogy bár kibírta ezt az elmúlt öt évet az Index dizájnja, de valójában ez nem biztos, hogy minden szempontból jó hír. (Én például már nagyon meguntam.) Egy cég, egy webre született cég, egy hírszájt tudjon élményben, felfogásban meg-megújulgatni pár évente.

Jó hír, hogy tovább nem kell várni, Hipráék nekifeküdtek a szájtnak. (Már jó ideje új csapat ápolgatja az Index frontendet, és ma reggel ki is pakoltak pár dolgot.) Ha ma ránéztek az Index nyitóoldalára, már láthatjátok a változásokat. Bekerült egy fehér fejléc sor az oldal tetejére, némileg idegen dizájnelemekkel, mely a CEMP-es szolgáltatásokat reklámozza a régi jobb hasábos megoldás helyett. Fejlécbe került az euró/svájci frank, ami egyértelműen a kétezertizes évek jellemzője :), lett egy érdekes időjárás-megoldás, és a jobb hasáb tetejére egy cikkajánló, friss hírek kombó doboz is kikerült. Plusz felbukkant - számomra kissé érthetetlenül - egy hatalmas, szürke hátteres, fura arányú videóajánló box a vezető anyag alatt. 

Ezek így egyben észrevehető, és értelmezhető változások. Én - pár éve már kívülről - egy dolgot látok beigazolódni: az Index végül úgy döntött, hogy 2013-ra nem definiálja újra magát, hanem inkább kis lépésekben, finoman változtat az alapdizájnon. Ha eléggé előregondolkodva teszik, még az is lehet, hogy 2013 végére egy friss, az eredetihez már csak nyomokban hasonlító új Indexet fogunk nézegetni a reggeli kávé mellett. 

Hajrá, srácok!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. november 07. 19:00
Ugyanazokkal a pöcsökkel,azzal a belvárosi nyegléskedéssel! Hiába lesz a sárga helyett kék, vagy hupilila, a külső nem írja felül a belbecset!
slomovicz
2012. november 07. 19:00
"új Indexet fogunk nézegetni a reggeli kávé mellett. " Nézi a halál. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!