A dal a miénk

2012. szeptember 09. 07:32

A médiaszabályozás reformja nem megy egyik pillanatról a másikra, és az korántsem zökkenőmentes folyamat.

2012. szeptember 09. 07:32
Tanácsnok
Médiatanács blog

„Talán nem kell hosszasan ecsetelni, hogy miért fontos a magyar zenék arányának valamifajta szabályozása. A rendelkezés elsődleges célja, hogy helyzetbe hozza a magyar zenészeket, akik a sugárzás után több jogdíjra jogosultak, de nyilvánvaló hozadéka az is, hogy a nagyobb hallgatottság miatt több az eladott lemez, több a fesztiválmeghívás is. (...)

Tapasztalatainkat összegezve elmondhatjuk, hogy a médiaszabályozás reformja nem megy egyik pillanatról a másikra, és az korántsem zökkenőmentes folyamat. A magyar zene ügyében úgy fest, a megváltozott jogszabályok által kiváltott hatások megegyeznek a törvényalkotó szándékával, hiszen a magyar zeneszámok minden vizsgált mutató szerint egyre nagyobb szerepet kapnak a hazai rádiók kínálatában. Természetesen nagy szükség van arra is, hogy a szabályozáson túl a szakma, a szakmai egyesületek, szervezetek is mindent megtegyenek a magyar dalok és a magyar előadók népszerűsítése érdekében. De látható, hogy ezzel nincs gond. Az elmúlt évek egyik legjobb kezdeményezése az idén immár negyedik alkalommal megrendezett Magyar Dal Napja, amelynek évről évre egyre nagyobb a sikere.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!