Az kiabál, akinek a háza ég

2012. szeptember 07. 08:15

Egyre több konkrét jel utal arra, hogy közmédia vastagon, tendenciózusan elfogult a hatalom javára, s az ellenzék kárára. S ezen a lehangoló tényen semmiféle per vagy ítélet nem változtat.

2012. szeptember 07. 08:15
Papp László Tamás
hvg.hu

„Persze legyünk sportszerűek, tartsuk fenn Balavány kollégánál a tévedés lehetőségét, az MTI-nél meg az ártatlanság vélelmét. De akkor miért nem elégséges a közzétett cáfolat? Miért kell egy közintézménynek közpénzből perrel fenyegetni egy magánembert? Talán csak nem azért, mert az előbbinél most rögtön kéne a vádakra rácáfolni, az utóbbinál viszont csak hónapok múlva? Addig az ügy elül, a közintézmény a mi adóforintjainkból bírja a pereskedést akármeddig, a bepereltnek meg hátha rámegy a pénze, idegrendszere, mindene. S egy perindítással remekül elleplezhető akár az érdemi, ténybeli cáfolat hiánya is. Belénessy Csaba a jelek szerint perelni szeret, meg az MTI-bíráló Népszabadságnak címzett sértődött, frusztrált levelet írogatni. A NER-média ingerküszöbe elég alacsony. Meg egyáltalán: el tudjuk képzelni, hogy a BBC perrel fenyeget egy bloggert vagy publicistát a csatornáról alkotott lesújtó vélekedése miatt?

De az MTI csak a jéghegy csúcsa. Ott van a Cohn-Bendit kárára elkövetett köztévés riporthamisítás, valamint a Lomnici-retusálás, az Opera előtt magából és intézményéből is hülyét csináló MTV-riporter, s lehetne még sorolni. A NER-rezsim médiajogászait és jogszolgáltatását ismerve aligha lehetnek illúzióink. Ahogy a honi sajtóperek életidegen gyakorlatáról se. Rosszindulatú jogértelmezéssel bele lehet kötni egy nem elég precízen megfogalmazott mondatba, egy elírásba, egy jelentéktelen részletbe, akármibe. De egyvalami a legkacifántosabb paragrafus-nyüvéssel sem tagadható: egyre több konkrét jel utal arra, hogy közmédia vastagon, tendenciózusan elfogult a hatalom javára, s az ellenzék kárára. Balavány György posztjai is erre mutattak rá. S ezen a lehangoló tényen semmiféle per vagy ítélet nem változtat. Pedig ideje volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2012. szeptember 09. 17:51
Miért lennének fontosabbak a médiagecik, mint bárki más? Ki a fasz kiváncsi rátok huszonkét - negyvenöt éve folyamatosan?
magnamater
2012. szeptember 09. 17:51
Ebben a cikkben Cohn Bandit és Balavány egy oldalra kerülnek - ennél csúnyábbat mondani Balaványra mondani nem is lehet, ehhez képest az MTI pör kismiska.
cutcopy
2012. szeptember 09. 17:51
"Az kiabál, akinek a háza ég" Tehát ezért kiabáltok két éve nonstop..
imres
2012. szeptember 08. 15:05
"Addig az ügy elül, a közintézmény a mi adóforintjainkból bírja a pereskedést akármeddig, a bepereltnek meg hátha rámegy a pénze, idegrendszere, mindene." Így van. PLT! Előbb-utóbb ez várható volt. Ocsmány anonim blogolók, ocsmány írásai. Manapság ilyen a politikai blogszféra. Nyilván olyanra csapnak le, aki nem anonim. De. Az anonim is érthet belőle. Nem tisztességes? Nem. Mint ahogy az anonim, minden hitelességet nélkülöző, rágalmakat tartalmazó blogok sem. "... egyre több konkrét jel utal arra, hogy közmédia vastagon, tendenciózusan elfogult a hatalom javára ..." Ismét csak egyet tudok érteni a blogíróval. PLT! Így van. A Káeurópai rendszerváltás - de szerintem minden rendszerváltás - sajátossága, hogy a véleményformáló médiát minden hatalom (értsd! MINDEN HATALOM) a saját szócsövévé formálja. Ezt tették a szoclibek is. Nem emlékszel? Csak ez most téged érzékenyebben érint, mert az a ritkábbik eset fordult elő, hogy a vesztes oldalon állsz, Elvtárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!