Balavány vs. MTI: Egy előre lefutott meccs

2012. szeptember 07. 14:56

Kevés az esélye, hogy a blogvilág tisztázatlan törvényi környezete, és a magánvélemény (még meglévő) szentsége mellett a dölyfös Belénessy célt érhet.

2012. szeptember 07. 14:56
Lovassy Dézi
Alternatíva

„A közpénzen fenntartott intézmény vezetője, Belénessy Csaba kislányos sértettségében nem kis célt tűzött ki maga elé: a magánvélemény kiblogolását próbálja megfizettetni, mégpedig komoly összeggel. Amennyiben a vezérigazgató fejéből pattant ki a per fenomenális ötlet, ezúton is gratulálnék; ha esetleg felsőbb körökből érkezett az utasítás, úgy majd az unió megteszi helyettem. A per, és azzal együtt Balavány György ugyanis biztosan világhírű lesz, hiszen előbbinek komoly üzenete van: a közmédia nem tűri a kritikát, így kegyetlenül levadássza a kritikusokat. Legalábbis megpróbálja, és jaj annak, akit ez nem ijeszt meg eléggé. Ezt külföldön is látni fogják, és Szalai Annamária eddig is antipatikusként kezelt személyének ázsiója nem fog nőni a nemzetközi színtér képviselőinek szemében.

A kontraproduktív lépés – amelyben az MTI a becsületét és a jó hírét védené, holott az említett módon a külföld, és a belföldi ellenzék szemébe egyaránt szálkát pöccintett – ráadásul a mi, a polgárok pénzét fogyasztja majd. Kevés az esélye ugyanis, hogy a blogvilág tisztázatlan törvényi környezete, és a magánvélemény (még meglévő) szentsége mellett a dölyfös Belénessy célt érhet, és kamerái rögzíthetik a lábát csókolgató, bocsánatért esedező Balaványt. (Minden bizonnyal tudnia kellett ezt a keresetet benyújtó cégnek is, így még biztosabb, hogy a per inkább egy üzenet.) Márpedig, ha az MTI veszít, a perköltségeket én fizetem. És ti.

És mit jelent az, hogy az újságírót az elempés exvezető Schiffer András védi majd? A képviselő mellé jó eséllyel felsorakozik a teljes zöldpárt, a velük szimpatizálók, egy esetleges összefogás potenciális felei, a médiatörvény korábbi támadói, és ki tudja, talán az idősebb baloldal alakjai, mintegy összekovácsolódva egy nemes cél, és egy egészen vicces-szánalmas ügy érdekében. (...)

Vagy időben észbe kapnak. Ha még most gondolkodnak – kivételesen – kijelenthetik például, hogy a keresetet a kormány értesítése nélkül nyújtották be, és Belénessy szép végkielégítéssel való elbocsájtása mellett elgereblyézhetik a kutyaszart. Vagy belevághatnak a fent említett folyamat végeláthatatlanságába, megpróbálhatják végleg kicsinálni az egyébként teljesen ártalmatlan, a klaviatúrájának élő publicistát, zabálhatják az értéktelen magyar forintokat. Miért van olyan érzésem, hogy nem győz a józan paraszti ész?”


az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2013. július 16. 10:05
Az ilyen véleményektől egy kicsit megértem a Rákosi-rendszert. Illetve megérteném, ha nem tudnám, hogy egy nyomorult csicska vagy, aki egy késdobáló összehányt, összefosott piszoárjainak takarításától lopott egy percet, hogy adja itt a gróf urat.
yetee
2012. szeptember 09. 11:47
Az MTI és a jó hirnév?Ne röhögtess!
Selamat
2012. szeptember 09. 11:47
Aki rágalmazott, és az bizonyitott, akkor el kell kapni, és akkora büntetést a nyakába varrni, hogy egy életre elmenjen a kedve a rágalmazásoktól. Vonatkozzék ez mindenkire! Balavány meg nem volt, és ahogy elnézem, soha nem is lesz világhirű. Csóró, annál inkább, ha rábizonyitják a rágalmazást. De nem csak csóró lesz, hanem az is kiderül, hány barátja is van igaziból. Meglepetések fogják érni. De úgy kell neki.
öszödibeszéd
2012. szeptember 09. 11:47
Húúú, ahhh, tya, hínye, hát ha egy LOVASSY DÉZI azt mondja, hogy ez egy lefutott meccs, akkor az az, istenuccse! (Who the fuck is lovassydézi??)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!