Gyurcsányozás nélkül nekik sem megy?

2012. szeptember 28. 08:11

A Milla totális tévedésben van, amikor egy a versengő pártokra épülő képviseleti demokráciában, értelmezhetetlenül, politikai elit kontra civilek meccset hirdet meg.

2012. szeptember 28. 08:11
Lánczos Vera
Galamus

„A Milla totális tévedésben van, amikor egy a versengő pártokra épülő képviseleti demokráciában, értelmezhetetlenül, politikai elit kontra civilek meccset hirdet meg. Tessék mondani, egy ilyen mérkőzést ki nyerhet meg? Mert a vesztes nyilvánvalóan mi leszünk, az ország. (...)

A Milla azt hirdeti, arra akar lehetőséget teremteni, hogy ezt minél többen felismerjék. Egyszer tehát azokból is pártok és pártagok lesznek, akik ma a Milla körében kezdenek ténykedni. Ha majd bárki bármiben nem ért velük egyet, akkor értelmes diskurzus, viták és alternatív programok ütköztetése helyett az egyet nem értőkkel szemben is a páriává minősítést, a kizárást, a stigmatizálást fogják javasolni vagy alkalmazni? Ez lenne a kultúraváltás? Nem a világos cezúra meghúzása demokratikus értékek és módszerek, célok, a demokratikus hatalomgyakorlás, valamint az önkényuralom között? Ha ez a szocializációs minta, amelyet ma megjelenítenek, ebből hogyan lesz valódi demokratikus politikai kultúra, amit ma számon kérnek?

Október 23-ára meghirdetett rendezvényüknek a »Fejezzük be a múltat!« címet adták. Olyan ismerős ez is, már megint egy múlt, amelynek a tartalmát önjelöltek határozzák meg, és már megint arrogánsan. Lassan ciklusonként befejezünk egy múltat. És mi jön helyette? Egy »nemzeti együttműködés 2«? Szintén erőből? Szintén oktrojálva? Már megint nem konszenzust és kompromisszumot keresve?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. szeptember 28. 14:56
Ugyan miafene az a Milla... Éppúgy nem tényező, mint Furcsány, a Galamus és egyéb lények. A nagy semmin marakodnak. Pár unatkozó gyereken és politikai exhibicionistán kívül a kutya se kíváncsi rájuk.
tarackos
2012. szeptember 28. 14:27
Dobtáras! Nem a troll dönti el, hogy ő troll-e vagy sem. Bár az is lehet csak anyáztál és beraktak párnás szobába ahogy időnként az elsőtitkár elvtársat szokták...;)
miloka
2012. szeptember 28. 13:36
nyuszimuszi, galamuszi. A galambdúcból megint pottyantottak, a félőrült Nérót fényezve.
Kandeláber
2012. szeptember 28. 12:14
Jót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!