Anders Breivik gyilkos szélmalomharca

2012. augusztus 25. 12:47

Breiveket nem mentheti, hogy „valós problémára adott elfogadhatatlan választ”.

2012. augusztus 25. 12:47
Hont András
Hont András
HVG

Breivik esetében egy torz eszme találkozott egy torz lélekkel. Esete sajnos nem egyedülálló. A magyarországi romagyilkosságok feltételezett elkövetői sem cigánytelepek szomszédságában éltek, közvetlen sérelmeket ők sem szenvedtek el. Viszont a cigánygyilkosságok vádlottjait is vonzották a katonai kiképzőtáborok, a férfias küzdelmek, a hősies csaták. (…)

Érdekes azonban, hogy bomlott elméjükben az már nem dereng föl, hogy a véghezvitt akció soha nem merész és heroikus küzdelem, hanem mindig sunyi gyilkosság. Breivik világméretű harca az Iszlámmal oda vezetett, hogy alattomból támadva megtizedelte a norvég szocdemek ifjúsági tagozatának fegyvertelen tagjait. Sein Kampf.

Legyen ez tanulság: ha valaki elhiszi, hogy igazának erőszakkal, a vele egyet nem értők megsemmisítésével is érvényt szerezhet, ha politikai vagy faji alapon elvitatja más élethez, szabadsághoz való jogát, kétségbe vonja emberi méltóságát, akkor ez mindig ide vezet, ártatlanok halálához, akiknek semmi közük nem volt a gyilkos fejében tomboló őrülethez. És legyen ez figyelmeztetés: a világ egy szarabb hely lesz, ha húsz év múlva egy norvég bíróság úgy dönt, hogy Breivik már nem veszélyes a társadalomra, ezért szabadlábra helyezi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felfújta a szél
2012. augusztus 25. 14:41
Mióta az egyesült baloldal bemutatta a performanszát Brüsszelben, jobban meg tudom érteni Breivik indítékait
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!