Harc az élet

2012. július 08. 10:09

Ha propagandisztikus önfényezésről van szó, a mi elöljáróink nem ismernek lehetetlent.

2012. július 08. 10:09
Mátyás Győző
168 Óra

„Mi megmondtuk, hogy vissza fognak kullogni, naná, hiszen kell nekik a pénzük. Tulajdonképpen nem mi szorulunk rájuk, hanem ők ránk. Mert biztos befektetési lehetőséget keresnek a pénzüknek ebben a bizonytalan világban. Olyan célországot, amelyikben a gazdaság állapota és perspektívája biztosítja a hitelük megtérülését. Azzal, hogy visszaosontak, elismerik az unortodox magyar gazdaságpolitika hetedhét országra szóló eredményeit. Belátták, hogy minden gáncsoskodás és igazságtalan támadás ellenére nekünk lett igazunk. Így ebben a mérhetetlen nemzetközi ellenszélben is diadalt arattunk. Egy újabb jelentős fronton nyertünk csatát. Tulajdonképpen elvárnánk, hogy megkövessenek bennünket. Nagy kegyet gyakorlunk ám azzal, hogy megengedjük az IMF-nek meg az EU-nak, hogy ideadják a pénzüket.(...)

Mindezt nehéz diadalként, a gonosz Nyugat térdre kényszerítéseként eladni, de ha propagandisztikus önfényezésről van szó, a mi elöljáróink nem ismernek lehetetlent. Felidézném itt a miniszterelnök úrral készített minapi rádió interjút, amelynek egy pontján az Európai Unióhoz fűződő meglehetősen feszült viszonyunkat értelmezi. Nos, Orbán Viktor így jellemzi ezt a helyzetet: »Folyamatosan fenyegettek bennünket, részben források elvonásával, részben azzal, hogy rossz hírünket keltették a nemzetközi pénzpiacokon, leminősítettek bennünket. (...) Amíg nem sikerült megnyernünk ezt a csatát az EU-val, addig újabb csatát nem érdemes megnyitni. Ezt a csatát megnyertük«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2012. július 08. 11:32
DEBIL
heep
2012. július 08. 11:24
"Amíg nem sikerült megnyernünk ezt a csatát az EU-val, addig újabb csatát nem érdemes megnyitni. Ezt a csatát megnyertük" Jézusom, mire készülnek még?
Hunor N.
2012. július 08. 11:11
Ez az író elvtárs vagy rettentően hülye, vagy ami rosszabb, a végtelenségig aljas.
Bisque Béla
2012. július 08. 11:02
De csak nekünk lett igazunk. Nemdebár? DEBÁR! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!